Tovább szólhat az Európa Rádió és a Rádió Som

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Döntésdömping a Médiatanács ez évi utolsó ülésén.

Közzétette a Médiatanács a tokaji 101.8 MHz pályázati felhívását. A dokumentum szerint a közösségi jellegű médiaszolgáltatás tenderén az a jelentkező érheti majd el a legtöbb pontot, aki többek között vállalja, hogy műsorában a szöveg aránya 50,1% felett lesz napközben, és minden órában legalább 3 perc híreket szolgáltat.

Idén már lezajlott egy pályázati eljárás a tokaji 101.8 MHz-re vonatkozóan, de az egyedüli jelentkező, Hegyalja Média Kft. (Szent István Rádió) alakilag érvénytelen pályázatot nyújtott be, ezért az ügymenet eredménytelenül zárult.

Három rádió marad, egy megy

A testület – a médiaszolgáltatók kérelmére – 2023. március 20-ig meghosszabbította a debreceni Európa Rádió (94.4 MHz), a szegedi Rádió 1 (87.9 MHz) és a fehérgyarmati Rádió Som (99.5 MHz) műsorszolgáltatási engedélyét.

Döntöttek arról is, hogy az Extrém Business Kft. kérelmére közös megegyezéssel 2018. január 1-jén megszüntetik az érdi 87.8 Rádió Érd kisközösségi rádiós jogosultságát.

Egyenesben két pályázat is

A grémium alaki vizsgálat után nyilvántartásba vette a Szolnok 90.4 MHz frekvenciáért egyedüliként jelentkező LB Rádió Kft.-t.

A hiánypótlások benyújtását követően a budapesti 98.6 MHz eljárásában is nyilvntartásba került mindkét pályázó (Manna Vision Media Kft., Scaletta Kft.).

Hír forrása: RADIOSITE.HU

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz