Egyedülálló rádiós formátum indul az Egyesült Királyságban

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A Jack FM-et is meghonosító csapat fogja készíteni.

Új rádió indul hamarosan a D2 jelű országos DAB+ multiplexen az Egyesült Királyság területén, írja a Radio Today.

Az egyelőre meg nem nevezett adó a világon még egy rádió által sem használt műsorformátummal fog működni, és azok a szakemberek készítik majd, akik a Jack FM formátumot is adaptálták a brit piacra. Az új állomás valószínűleg utóbbinak a “spin-off” verziója lesz.

“Egy vadonatúj országos rádióállomást tervezünk indítani 2018-ban, ez lesz a második egész országot lefedő rádiónk, amit Oxfordból sugárzunk, és ahogy azt tettük az Absolute Radio-val, most is valami újat, frisset, egyedit és szexit fogunk vinni a rádiós piacra. Soha nem megyünk biztosra, az egész arról szól, hogy olyan markáns formátumokat hozzunk létre, amikkel új közönségeket érhetünk el. Az új Jack-et (egy csavarral) 2018. húsvétja előtt indítjuk el.” – mondta Donnach O’Driscoll, a Jack Group vezetője a RadioToday-nek.

Az eredeti Jack FM formátum egyébként eredetileg Kanadából indult, majd később sokfelé elterjedt. Lényege, hogy más formátumokhoz képest sokkal szélesebb aktív rotációval dolgozik (akár 1-2000 dallal is), magas stílus- és korszakbeli változatossággal. A Jack rádiókban többnyire nincs klasszikus értelemben vett műsorvezetés, a szöveges tartalmak aránya alacsony.

RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz