Egyelőre két Rádió 1 marad Békéscsabán

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Döntött a bíróság.

Múlthéten írtunk arról, hogy a békéscsabai Rádió 1 Startot üzemeltető Interax Kft. visszavonta névváltoztatási kérelmét Médiatanácsnál. E mögött minden bizonnyal a Fővárosi Törvényszék friss döntése húzódik, amiről a 24.hu értesült.

Egy védjegyoltalmi per részeként a budapesti központú, hálózatos Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft. azonnali ideiglenes intézkedéssel megtiltotta volna az Interax Kft.-nek, hogy a Rádió 1 kifejezést használhassa műsorának megnevezéseként, továbbá a radio1bekecsaba.hu domain használatát is letiltották volna. A bíróság azonban elutasította a Radio Plus Kft. kérelmét.

Az ügy előzménye, hogy a Radio Plus Kft. által megnyert békéscsabai 88.9 MHz-re vonatkozó frekvenciapályázat eredményét jogi úton megtámadta a frekvencián odáig sugárzó és rá szintén pályázó Interax Kft., ami végül megnyerte a pert, így folytathatták a műsorszolgáltatást a 88.9 MHz-en. Időközben a Radio Plus Kft. hálózatba kapcsolódott a szintén békéscsabai Csaba Rádióval, így november 1-je óta két Rádió 1 elnevezésű állomás hallható a békési megyeszékhelyen.

RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz