Új országos kereskedelmi rádió jöhet Ausztriában a Kronehit mellé

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A lehetőségért a Radio Ö24 érdeklődik.

Pályázatot írt ki egy új országos kereskedelmi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségre a KommAustria. Az osztrák médiahatóság tenderén nem új frekvenciákra lehet pályázni, hanem egy már meglévő rádiós hálózat engedélyeinek összevonására.

Új országos kereskedelmi rádió jöhet Ausztriában a Kronehit mellé

(A Radio Ö24 stábja – forrás: oe24.at)

A jelentkezés feltétele, hogy a pályázó rádiói minimum 2 éve az éterben legyenek, és lakossági elérésük meghaladja a 60%-ot. A kritériumokat 2018. július 8-ig bezárólag kell teljesíteni.

Az országos licenc iránt a Wolfgang Fellner nevéhez köthető Österreich médiacsoport érdeklődik a legaktívabban. A vállalat 2013-ban lépett be a rádiós piacra, az Antenne Wien újramárkázásával.

A Radio Ö24-sá átkeresztelt adó azóta a fővároson kívül Felső-Ausztriában, Stájerországban és Vorarlbergben is megjelent, továbbá a tulajdonos cég felvásárolta mellé az Antenne Salzburgot és az Antenne Tirolt. Utóbbiak zenei kínálatát és on-air arculatát összehangolták a Radio Ö24-éval.

Új országos kereskedelmi rádió jöhet Ausztriában a Kronehit mellé

(forrás: philipppertl.at)

Az Österreichnak azonban még így sincs meg a pályázáshoz szükséges 60%-os technikai elérése, így várhatóan további rádiókat fognak felvásárolni. Wolfgang Fellner azt nyilatkozta az APA hírügynökségnek , hogy igyekeznek teljesíteni a 60%-ot a következő hat hónapban , de szeretnék, ha a médiahatóság csökkentené az elvárást 50%-ra.

A Der Standard szerint a Lounge FM, a Welle 1 és az NRJ jöhetnek szóba, mint lehetséges jelöltek egy akvizícióra.

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz