Cigány rádiót indít a Mária Rádió

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Pe jekh shib.

A roma közösséget megszólító online rádió szervezésébe kezdett a magyarországi Mária Rádió. A Romano Maria Radio névre keresztelt új adó a tervek szerint még idén, az adventi időszak közelében fog megszólalni – közölte a rádió oldalunkkal.

A leendő állomás célja, hogy segítse a roma társadalmat saját vallásosságának megélésében, sajátos hitéleti igényeik mentén, Isten üzenetének, a szeret és a lélek hangjának közvetítésével.

A Romano Maria Radio teret fog nyitni a cigányoknak arra, hogy a keresztény értékek mentén bemutassák kultúrájukat, beszélhessenek történelmünkről és hagyományainkról.

A roma online rádió egy olyan közösséget formáló eszköz lehet, ami lehetőséget teremt arra, hogy cigányok és nem cigányok párbeszédet folytathassanak, és megtalálják a közös hangot egymással és Istennel. Ebből adódóan a Romano Maria Radio mottója “Pe jekh shib”, vagyis “egységes nyelven, közös nyelven”.

A Magyar Kurír katolikus hírportál információi szerint a cigányoknak szóló tematikus adó mellett tervben van egy fiatalokat célzó, modern zenei világgal operáló rádió, és egy, az emberi élet végét kísérő, vigaszt és értő tartalmat nyújtó online állomás.

A Romano Maria Radio műsorait cigány önkéntesek fogják készíteni.

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz