24 órásra bővül a 60 éves Marosvásárhelyi Rádió adásideje

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Az új műsorrend március másodikától lép életbe.

24 órára nő a fennállásának 60. évfordulóját ünneplő Marosvásárhelyi Rádió adásideje a Román Rádiótársaság Igazgatótanácsának döntése alapján – írja a Székelyhon.

24 órásra bővül a 60 éves Marosvásárhelyi Rádió adásideje

(forrás: szekelyhon.ro / Gálna Zoltán)

Az erdélyi közszolgálati adó adásideje folyamatosan nőtt az évek során, legutóbb 2017. márciusában és 2013-ban, az állomás 55. születésnapján. Ekkor 7-ről 16-ra bővült a műsorral megtölthető órák száma, így a rádiózás szempontjából kiemelt sávokban már idáig is hallhatóak voltak a Marosvásárhelyi Rádió programjai. Ezúttal az éjszakai, éjfél és reggel 6 óra közötti időszakkal gyarapodik az adásidő, de ez is kiemelkedő jelentőségű lehet, főleg a vidéki hallgatók miatt.

“A plusz idősávban igyekszünk a koránkelőkre is gondolni, így nem reggel hatkor szólalunk meg először majd, hanem 5 órakor. Mivel köztudottan a vidéken élők kelnek korábban, 5 és 6 között főleg számukra szóló tematikus műsorok ismétléseivel jelentkezünk majd.” – mondta el a Székelyhonnak Szász Attila, a rádió főszerkesztő-helyettese.

Hozzátette azt is, hogy bár az éjszakai sáv nem a leghallgatottabb időszak, de ragaszkodnak ahhoz az elvhez, hogy ha ők csinálnak egy rádiót, akkor azt az elejétől a végéig ők szerkeszthessék, és ők határozhassák meg, mi szól éjszaka.

A Marosvásárhelyi Rádió a névadó város mellet az 1700 méteres hargitafürdői gerincadóról is sugároz a 106.8 MHz-en, lefedve vele Székelyföld jelentős részét.

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz