Elismerés a Bartók Rádió munkatársának

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Mali Andrea a Lajtha-díjat vehette át.

Mali Andrea a Bartók Rádió gyártásvezetője vehette át idén a Magyar Rádió és a Lajtha László Alapítvány Kuratóriumának Lajtha-díját, a Magyar Rádió Márványtermében tartott keddi ünnepi koncert szünetében.

Elismerés a Bartók Rádió munkatársának

(forrás MTI)

A díjakat a Lajtha László Alapítvány kuratóriuma nevében Gyurkó Csilla, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. nevében Medveczky Balázs televíziós és rádiós médiaszolgáltatási igazgató adta át. A rádiós díjat minden évben olyan rádiós szakember kapja, aki elkötelezett a kortárs zene népszerűsítésében.

Devich Márton, a Bartók Rádió csatornaigazgatója méltatásában elmondta, hogy Mali Andrea csaknem 25 éve került a Magyar Rádió Zenei Főosztályára. Műsoríróként, a magazin-, majd az ismeretterjesztő műsorok asszisztenseként kezdte pályáját, 2010 óta gyártásvezető. Hangsúlyozta, hogy a gyártásvezetői munka nélkülözhetetlen a rádiózás számára és nagy pontosságot, alázatot, valamint jó kommunikációs képességeket kíván.

Az igazgató szerint Mali Andrea mindig nagy szeretettel fordul a munkatársak és a vendégművészek felé. “Mindig segítőkész és főként rendkívül szerény. Leginkább azt szeretné, ha észre sem vennénk, pedig sokat köszönhetünk neki” – emelte ki az igazgató.

Felidézte, hogy pályafutása során olyan műsorok létrehozásában vett részt, mint például a Lemezelő, a Hang-fogó, az Ars Nova, a Súgólyuk, a Musica Sacra, az Énekelj velünk!, a Cine-java, az Új Zenei Újság, az Arckép, az Összhang vagy az Évfordulók. Több dzsessz és a népzenei műsorban is dolgozott. Kiemelte, hogy többek között Mali Andrea adminisztrálta azokat – a szintén Lajtha-díjas Katona Márta által szerkesztett – magazinműsorokat, amelyek az elmúlt évben a Lajtha László-évforduló kapcsán is bemutatták és feldolgozták a zeneszerző életét és életművét.

Munkájával segítette a Bartók Rádióban az ősszel lezajlott a Mikrofonpróba című műsorvezetői tehetségkutatót is – tette hozzá Devich Márton.

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz