Még mindig verhetetlen az Ö3

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Hírek Ausztriából.

Közzétették a 2017-re vonatkozó osztrák rádióhallgatottsági adatokat. A számok alapján továbbra is a közszolgálati rádió vezet minden szegmensben.

Még mindig verhetetlen az Ö3

(forrás: http://medienforschung.orf.at/medienforschung/radio/Radiotest2017_4Tabelle100.pdf)

Országos szinten, a teljes lakosság körében az Ö3 dominál, közel 40 százalékos napi eléréssel. Második helyen az ORF regionális adói vannak 27 százalékkal, majd a Kronehit 11, az Ö1 8 és az FM4 3 százalékkal.

A kereskedelmi szempontból fontos, 14-49-es korcsoportba tartozók körében is az Ö3 az első, ezt követi a Kronehit, az FM4 és az Ö1.

Még mindig verhetetlen az Ö3

(forrás: http://medienforschung.orf.at/medienforschung/radio/Radiotest2017_4Tabelle100.pdf)

A magyar határhoz közeli régiókban a Kronehit az országos átlaghoz képest magasabb számokat tud felmutatni, és jól teljesít az 88.6 is.

Az adatokból az is kiolvasható, hogy 2016-hoz képest némileg csökkent a kereskedelmi rádiók összhallgatottsága, főleg a középkorúak körében.

Új on-air arculat a Kronehiten

Frissített hangzó arculatán Ausztria legnagyobb kereskedelmi rádiója, a Kronehit. A megújulás már tavaly elkezdődött, amikor a hosszú ideje használt Wir sind die meiste musik szlogent felváltotta a Mehr geile hits.

Rüdriger Landgraf, a Kronehit programigazgatója szerint az egyre versengőbbé váló piacon a hangzásbeli márkaépítés fontosabb, mint valaha. “Nem számít, hogy a Kronehit alkalmazásában, FM-en, Alexán, vagy egy okosautóban hallgatnak minket,  az új szignálparkunkkal versenyképesek vagyunk minden platformon.” – tette hozzá.

Az új jingleparkot a londoni székhelyű ReelWorld Europe készítette az állomásnak, akikkel már korábban is dolgoztak együtt.

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz