Továbbra is bizonytalan a Fortuna Rádió jövője

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A bíróság másodszor is elutasította az adót.

Egyre nehezebbé válik a Fortuna Rádió helyzete, miután több mint egy éve húzódik az adó frekvenciájával kapcsolatos jogi procedúra – írja a rádió weboldalán.

A paksi 96.3 MHz-re 2016. novemberében lehetett beadni a pályázati ajánlatokat, így az állomás arra számított, hogy 2017-ben már az új pályázat szerinti, megújult struktúrával folytathatja a műsorsugárzást.

A pályázat azonban eredménytelenül zárult, mivel a Médiatanács szerint a Fortuna pályázata alakilag, a másik jelentkező Hullám Média Kft. ajánlata pedig tartalmilag bizonyult érvénytelennek.

A Fortuna Rádiót működtető Rádió 96.3 Kft. fellebbezett a döntés ellen, de azt a Fővárosi Bíróság formai hiányosságokra hivatkozva elutasította. Ezt követően a rádió újabb fellebbezést nyújtott be, de a Törvényszék felszólítása ellenére a Fővárosi Bíróság tartotta magát az eredeti határozathoz, és újra elutasította a rádió felülbírálati kérelmét.

Eközben a Médiatanács decemberben arról tájékoztatta az adót, hogy a Hullám Média Kft. még mindig versenyben van a frekvenciáért, mivel ők is a bírósághoz fordultak a döntéssel kapcsolatban. Az ő fellebbezésük ügyében nyílt tárgyalásra kerül sor még ebben a hónapban.

Strasszer Andrea, a Fortuna Rádió ügyvezető-tulajdonosa szerint az elhúzódó jogi eljárás miatt bizonytalanságban érzik magukat a stábtagok, megoldatlan a finanszírozás, és késnek azok a műszaki-technikai fejlesztések, amelyek elmaradása miatt labilissá válik a rádió biztos, non-stop adása.

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz