Három rádió jövőjéről is dönthet ma a Médiatanács

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A testület heti ülésének rádiókkal kapcsolatos napirendi pontjai.

Egy körzeti, és két helyi rádió médiaszolgáltatási jogosultsággal kapcsolatos kérelme is terítékre kerül a Médiatanács mai ülésén.

Az Amadeus Rádió Kft. (Amadeus Rádió), a Mátra Centrum Kft. (Rádió M) és a Life Essence Kft. (Rádió 1 Balaton) is feltételezhetően engedélyeik meghosszabbítása miatt fordultak a grémiumhoz, ugyanis idén májusban mindhárom cég jogosultsága lejár.

Azonban a médiatörvény lehetőséget biztosít arra, hogy az engedélyek pályázat nélkül megújíthatóak legyenek, legfeljebb öt évre. Ezt a médiaszolgáltatóknak kell kérniük a lejárat előtt tizennégy hónappal, a Médiatanács pedig köteles a jogosultság vége előtt legkésőbb két hónappal dönteni róla.

Az engedélyt abban az esetben nem lehet megújítani, ha például a szolgáltató megsértette a szerződésében vagy a médiatörvényben foglaltakat, esetleg díjtartozása van a hatóság felé.

A közelmúltban több állomás jogosultságát is meghosszabbította a Médiatanács, legutóbb a Győr+ Rádióét, de a veszprémi Mária Rádió kérelmét visszautasították.

– Az AMADEUS RÁDIÓ Kft. (Amadeus Rádió) Szolnok 102,4 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási jogosultsággal kapcsolatos kérelme

– A Mátra Centrum Kommunikációs és Szolgáltató Kft. (Rádió M) Miskolc 101,6 MHz + Kazincbarcika 95,9 MHz + Ózd 99,5 MHz + Tiszaújváros 89,6 MHz körzeti rádiós médiaszolgáltatási jogosultsággal kapcsolatos kérelme

– A LIFE ESSENCE Kft. (105,7 Rádió 1) Tihany 105,7 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási jogosultsággal kapcsolatos kérelme

– A Rádió 96,3 Kft. kérelme ideiglenes médiaszolgáltatási szerződés megkötésére az Mttv. 65. § (11) bekezdése alapján a Paks 96,3 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség vonatkozásában.

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz