Chatbotot indított a Rádió 88 szombat esti műsora

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Kísérleti jelleggel indult el a Club88 applikációja.

Saját chatbot alkalmazással segíti a szegedi fiatalok helyi program keresését a Rádió 88 szombat esti műsora a Club88. A fejlesztésről Csáki Attilát a műsor egyik szerkesztőjét kérdeztük.

Mikor jött ki az alkalmazás?
Két hete indítottuk útjára a chatbotot, amit több hetes felkészülési munka előzött meg. Ez idő alatt találtuk ki, hogy pontosan milyen folyamatokat szeretnénk átterelni a chatbotra, és milyen további igényeket tudjon kiszolgálni majd ez a platform.

Ki fejlesztette?
Alapvetően egy “dobozos” szoftver nyújtja a chatbot alapját, és a kommunikációt az adatbázis és a Messenger között. A szoftver ingyenes verziójával kísérletezünk, amely korlátozottabb dolgokra képes, mint ha előfizettünk volna a teljes platformra, de a jelenlegi igényeinket maximálisan kiszolgálja a free verzió. A mi feladatunk a folyamatok kitalálása, és azok logikai összekapcsolása volt.

Mit tud az alkalmazás?
A Club88 chatbotja jelenleg a műsorral kapcsolatos információkkal szolgál, a Rádió 88 tematikus Club88 csatornáját lehet rajta keresztül elérni, küldhet általa üzenetet a hallgató, amely azonnal megérkezik az e-mail postaládánkba, egy DJ track listáját is el lehet kérni, de akár chatelni is lehet a bottal. Ezen kívül számtalan folyamatot alakítottunk ki benne, és a visszajelzések alapján folyamatosan “tanítjuk”.

Mi eddig a tapasztalat vele?
Az én vízióm: “Aki lemarad az kimarad” így muszáj élen járni az újítások tekintetében. Viszont még sötétben tapogatózunk, hiszen hazánkban alig vannak chatbotok, és nem tudjuk mik a pontos igények, ezért megpróbáljuk mi megmutatni a fogyasztóknak.  A tapasztalatunk eddig abszolúlt pozitív. Bár a magyar piacot nézzük – akár a rádió, reklám vagy a social media tekintetében – konzervatívabb, és 2-3 évvel le van maradva Nyugat-Európához képest, tehát később fedezzük fel ezeket az újításokat, viszont a bot eddig mindenkinek “átjött”.

Mit vártok tőle?
Kiemelt célunk, hogy Szeged összes programját itt gyűjtsük össze. Ha éppen nincs ötlete a hallgatónak, hogy merre menjen szombat este, akkor a chatbot pillanatok alatt összegyűjti számára a meghatározó eseményeket, és azonnal továbbítja is a Messengeren keresztül. Ezen kívül a műsorral kapcsolatos történéseket is szeretnénk később a Messenger felé átterelni, mert a Facebook túlzsúfolt feedjében egyre kevesebb tartalom éri el a megfelelő célközönséget.

A chatbotok lehetőségeiről korábban Csáki Attila írt egy informatív bejegyzést a 42NETBlogra.

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz