Elhallgathat a Rádió 1 a Balatonnál

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A Médiatanács nem hosszabbította meg a tihanyi 105.7 MHz engedélyét.

Több médiaszolgáltatási jogosultság megújításáról is határozott keddi ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa.

Ezek közül a legnagyobb hatása minden bizonnyal a Rádió 1 balatoni frekvenciáját érintő döntésnek van, mely szerint a testület nem újítja meg a Life Essence Kft. üzemeltetésében lévő tihanyi 105.7 MHz engedélyét.

A grémium arra hivatkozik, hogy a jogosultság meghosszabbításának jogi akadálya van, ugyanis korábban megállapították, hogy a médiaszolgáltató súlyosan megszegte a médiatörvény rendelkezéseit.

Az NMHH weboldalán elérhető határozatok alapján főleg a beszámolási kötelezettségek megsértése, valamint a hatósági ellenőrzések során megállapított kihágások miatt büntették az akkor még Ozone FM 105.7 néven működő rádiót.

Amennyiben a Life Essence Kft. nem él jogorvoslattal a döntés ellen, vagy nem csatlakozik addig a hálózathoz egy másik környékbeli médiaszolgáltató, úgy május 24-től szünetelhet a Rádió 1 műsorának terjesztése a balatoni régióban, mivel egy új pályázati eljárás lefolytatása több hónapig is eltart.

Az Amadeus Rádió és a Rádió M folytathatja

A testület pozitív elbírálásban részesítette a szolnoki Amadeus Rádió és a négy borsodi frekvenciával rendelkező Rádió M kérelmét is, mindkét állomás jogosultságát 2023 májusáig meghosszabbították.

A grémium ideiglenes hatósági szerződést köt a paksi 96.3 MHz-et működtető Rádió 96.3 Kft.-vel, így április 19-ig a Fortuna Rádió is az éterben maradhat.

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz