Új tulajdonoshoz került a Gong Rádió és a Part FM

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Mészáros Lőrincnek a GVH miatt kellett megválnia két rádiójától.

Eladta Mészáros Lőrinc a Gong Rádiót és Part FM-et működtető vállalkozásait, mert a Gazdasági Versenyhivatal szerint káros versenyhatások alakulhattak volna ki, ha a balatoni régió és Bács-Kiskun megye helyi rádiói és nyomtatott sajtótermékei azonos vállalkozáscsoporthoz kerülnek – írja a Magyar Idők az MTI-re hivatkozva.

A GVH azért foglalkozott az üggyel, mert az üzlettulajdonos versenyfelügyeleti eljárást kért a Konzum Alapkezelő Zrt. feletti irányítás megszerzésének vizsgálatára. A versenyhatóság tájékoztatása szerint a GVH megkereste a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsát is, ők azonban, hatáskörük hiányára hivatkozva megszüntették a szakhatósági eljárást.

A G7 gazdasági hírportál információi szerint a Part FM új tulajdonosa a Tisza Invest Kft. lett, a Gong Rádió tulajdonosváltásának azonban még nincs nyoma a cégbíróság nyilvántartásában.

A két balatoni frekvenciáról sugárzó Part FM-ben és a Duna-Tisza közét lefedő Gong Rádióban tavaly szerzett részesedést a Talentis Group Beruházásszervező Zrt.

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz