A Bartók Rádió élő adással köszönti a Győri Filharmonikusokat

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A négyórás műsorfolyamban interjú, zenés játék és élő közvetítés is lesz.

A Bartók Rádió Muzsikáló délután című magazinműsora pénteken 15 órától Győrből jelentkezik élőben – írja az MTI. A négy órán át tartó műsorban többek között zenei produkciókkal mutatkoznak be a győri zeneiskolák és a konzervatórium diákjai tanáraikkal együtt, megszólalnak a művészeti társintézmények képviselői és a zenekar vezetői, művészei. A filharmonikusok régi és jelenlegi tagjai a mindennapokról és az emlékezetes pillanatokról mesélnek – közölte Devich Márton, a Bartók Rádió csatornaigazgatója.

A magazinműsor vendége lesz Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház; valamint Kiss János, a Győri Balett igazgatója. Szekeres Tamás, a Széchenyi Egyetem nyugalmazott rektora és Földesi Péter jelenlegi vezető a zene iránt érzett szeretetéről mesél. Az adás hallgatói megismerhetik a győri zenekar múltját és jelenét, valamint a győri kulturális életet is.

“Egy szimfonikus zenekar életében az 50. jubileum nagyon fontos és szép évforduló, mérföldkő. Mind a zenekarhoz, mind a rádióhoz méltó egy ilyen rangos évforduló megünneplése és ily módon sok információ eljuthat a zenekarról a hallgatókhoz” – hangsúlyozta a csatornaigazgató, hozzátéve: a város és környéke közönségét zenés játékokkal és beszélgetésekkel várják a helyszínen, a Richter János Teremben, Becze Szilvia műsorvezetésével.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz