Három rádió engedélyét is meghosszabbította a Médiatanács

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A veszprémi Mária Rádió pedig egy hónappal tovább szólhat.

A Médiatanács heti ülésén meghirdette a helyi és körzeti rádiók hírműsorainak és szolgáltató, illetve tematikus magazinműsorainak gyártási támogatását célzó, összesen 300 millió – fordulónként 75 millió – forint keretösszegű pályázati eljárást. A Magyar Média Mecenatúra Programon belül futó pályázat célja, hogy négy negyedéven keresztül támogasson olyan rendszeresen jelentkező, közszolgálati célú műsorszámokat, amelyek minden hét azonos napján, napjain szólnak.

A műsorok tartalmának a megjelölt médiaszolgáltatásokhoz tartozó vételkörzetek eseményeihez, a lakók informálódási igényeihez kell igazodniuk. A pályázati eljárásban olyan helyi és körzeti rádiók vehetnek részt, amelyek médiaszolgáltatásaikat legalább három hónapja ténylegesen gyakorolják. A pályázat első fordulójának beadási határideje március 29., 12 óra, amely után a Médiatanács május 15-ig eredményt hirdet.

Három rádió is az éterben maradhat

A Médiatanács a Hold Rádiós és Televíziós Reklám Kft. médiaszolgáltató kérelmére további öt évre, 2023 júniusáig meghosszabbította a Székesfehérvár 103.8 MHz helyi frekvencián működő 103.8 Rádió 1 jogosultságát a médiatörvény alapján. A Rádió Zala Egyszemélyes Kft. kérelmét szintén elfogadta a testület, így a Zalaegerszeg 95.8 MHz-en továbbra is a Helikon Rádió Egerszeg szól majd. Egy másik zalaegerszegi helyi frekvencián, a 95.1 MHz-en sem várható változás: a Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft. kérelmére a 95.1 Rádió 1 jogosultságát is meghosszabbította öt évvel a hatóság.

A veszprémi Mária Rádió is marad

Ahogy arról kedden írtunk, egy magánszemély ideiglenes rádióengedélyre adott be kérelmet a veszprémi 95.1 MHz vonatkozásában. A Médiatanács jóváhagyta a megkeresést, így március 27. és április 25. között kereskedelmi jelleggel ideiglenes hatósági szerződést kötnek Simon Péter Béla magánszeméllyel. A frekvencián március 26-ig a Mária Rádió Völgyhíd szól, ám a médiaszolgáltató hatósági szerződését jogszabályi akadály miatt nem újíthatta meg a testület. A frekvencián Mária Rádió Vigasztaló néven hallhatók majd keresztény hitéleti műsorszámok.

Egyenesben a Szent István Rádió pályázata

A Médiatanács elvégezte a Tokaj 101.8 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségre benyújtott ajánlat alaki vizsgálatát, és a szükséges hiánypótlás teljesítése után pályázati nyilvántartásba vette az egyedüli pályázatot beadó Hegyalja Média Kft.-t (Szent István Rádió).

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz