Felvételt hirdet a Magyar Rádió Gyermekkórusa

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Leendő első osztályos, valamint felsőbb osztályokba járó lányokat és fiúkat várnak meghallgatásra.

Matos László, a Magyar Rádió Gyermekkórusának vezető karnagya az M1 aktuális csatorna műsorában elmondta: kétféle meghallgatást hirdetnek áprilisban és májusban. A leendő első osztályosoknak április 9-10-én tartanak meghallgatást, ahol a jelentkezőknek az óvodában tanult gyermekdalok közül kell néhányat elénekelniük, visszatapsolni a hallott ritmust. Matos László elmondta, hogy a meghallgatáson azt nézik, „van-e valamilyen zenei talentum a gyerekben”.

Április 26-án és május 3-án a felsőbb osztályos diákoknak hirdetnek felvételit. „Itt már hozott, tanult ismeretanyagból válogatunk” – mondta a karnagy. A felvételin, amelyre második osztálytól hetedik osztályig várják a jelentkezőket, szükség van kottaolvasási képességre, illetve a jelentkezőknek egy kórusmű valamelyik szólamát is reprodukálniuk kell.

Elmondta, hogy a számos díjjal kitüntetett (Bartók–Pásztory-díj, Príma-díj) Magyar Rádió Gyermekkórusának a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskola ad helyet, itt kezdhetik meg, illetve folytathatják tanulmányaikat a felvételt nyert gyermekek.

RADIOSITEHír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz