Nagyobb lefedettségű frekvenciára költözik a miskolci Csillagpont Rádió

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Csütörtöktől az Avasi kilátóból sugárzott 103.0 MHz-en hallhatóak.

Ma éjszaka egy korszak lezárul a Csillagpont Rádió történetében. A 2010 decembere óta az FM 94 MHz-en kisközösségi rádióként működő egészségtematikus adó 2018. március 6-án elhallgat eddigi frekvenciáján. Csütörtöktől nagyobb, több mint 40 km-es vételkörzettel új frekvencián, az FM 103 MHz-en lesznek hallhatók.

“Magyarország első és egyetlen tematikus egészség rádiója 2010 óta fogható Miskolcon az FM 94 MHz-en. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Betegeiért Alapítvány által üzemeltetett Csillagpont Rádió fő célja a fiatalok, a középkorosztály egészségének megőrzése, valamint egészséges életmódra történő nevelése, az idősebb korosztály egészségének visszaállítása, a társadalom egészségre káros életmódjának megváltoztatása és szemléletváltásának elősegítése, a hallgatók széleskörű tájékoztatása” – mondta Dr. Mátyás Lajos az alapítvány elnöke, a rádió igazgatója.

Az alapítvány sikeresen pályázott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsnál a Miskolc 103.0 MHz-es frekvenciára. A pályázat nyerteseként a szükséges adminisztrációs és technikai fejlesztéseket követően 2018. március 8-án a Csillagpont Rádió már a nagy teljesítményű, az Avasi kilátóból sugárzott frekvencián Borsod megye jelentős részében hallható lesz.

A tematika az egészség mellett kibővül a sporttal, a rádió ezentúl a DVTK híreiből napi egy órás összefoglalót sugároz majd. Közéleti témákkal is rendszeresen és bővebben jelentkeznek majd, illetve délutánonként saját gyártású közel egy órás hírmagazinnal is kiegészül a műsorterv.

“Célunk, hogy széles körben és közérthető módon, tematikus formában dolgozzuk fel a betegségekkel, gyógymódokkal, egészséges életmóddal, táplálkozással kapcsolatos információkat” – mondta Németh Csaba a Csillagpont Rádió főszerkesztője, aki szerint fontos, hogy az egyes betegségek tüneteit, gyógymódjait, alternatív kezelési módszereket, orvosi álláspontokat közérthető formában mutassanak be a hallgatóknak.

Első kézből, tehát orvosok, ápolók, egészségügyi szakemberek megkérdezésével a Csillagpont Rádió széles körben igyekszik feldolgozni az egészséges életmóddal, testmozgással, egészséges táplálkozással, alternatív gyógymódokkal kapcsolatos témaköröket. Magazinműsoraikban tematikusan körbejárjuk a legnépszerűbb témákat (pl. baba-mama, fogyókúra, diéta, fitnesz, wellness, bioélelmiszerek, vitaminok, szépségápolás, lelki egészség, vallás és hitélet, orvostudomány története, stb.).

A Csillagpont Rádió szerkesztősége igyekszik valamennyi helyi vonatkozású egészség és egészséges életmóddal kapcsolatos programon, eseményen, sajtótájékoztatón és rendezvényen jelen lenni.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz