Nők ellen uszított egy ruandai rádió, bezárták

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Hírek Afrikából.

Három hónapra felfüggesztette a ruandai Amazing Grace FM műsorszolgáltatási engedélyét az ország médiahatósága – írja a The East African. A keresztény adón Nicolas Niyibikora atya nőellenes szólamokat terjesztett, azt állítva, hogy a nők mind prostituáltak, és csak a bűnbe viszik a világot.

A 30 perces prédikálásban a lelkész mindenért a nőket hibáztatta.:“Ki tud bármi jót mondani a nőkről? Nincs semmi!” – állította. A rádió amerikai tulajdonosa elítélte a történteket, a ruandai médiahatóság pedig nyilvános bocsánatkérésre szólította fel az állomást.

Nők ellen uszított egy ruandai rádió, bezárták

(forrás: theeastafrican.co.ke)

Nem sokkal ezt követően a szomszédos Uganda hírközlési szervezete (UCC) mintegy két tucat rádió elnémítását rendelte el, mert azok a boszorkányságot és a kuruzslást népszerűsítették.  Az UCC korábban többször is figyelmeztette az érintett állomásokat, hogy tartsák be a minimális műsorszolgáltatási előírásokat, és tartózkodjanak az efféle magatartástól, de azok ezt figyelmen kívül hagyták.

Ugandában meglehetősen sokszínű a rádiós kínálat, több mint 270 állomás sugároz az országban. Az éles verseny ellenére a reklámtortából csak kis szelet jut a rádióknak, ezért sok piaci szereplő kénytelenek bármilyen hirdetőtől elfogadni pénzt, így füves emberektől, önjelölt gyógyítóktól és látnokoktól is.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz