Egyelőre nem lesz új országos kereskedelmi rádió Ausztriában

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A KommAustria elutasította a Radio Ö24 tulajdonosainak kérelmét.

Ahogy arról januárban írtunk, pályázatot írt ki egy új országos kereskedelmi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségre a KommAustria. A tenderen nem új frekvenciákra lehet pályázni, hanem egy már meglévő hálózat engedélyeinek összevonására. A jelentkezés feltétele, hogy a pályázó rádiói minimum 2 éve az éterben legyenek, és lakossági elérésük meghaladja a 60%-ot.

Az országos licenc iránt a Wolfgang Fellner nevéhez köthető Österreich médiacsoport érdeklődik a legaktívabban. A vállalat 2013-ban lépett be a rádiós piacra, az Antenne Wien újramárkázásával. A Radio Ö24-sá átkeresztelt adó azóta a fővároson kívül Felső-Ausztriában, Stájerországban és Vorarlbergben is megjelent, továbbá a tulajdonos cég felvásárolta mellé az Antenne Salzburgot és az Antenne Tirolt. Utóbbiak zenei kínálatát és on-air arculatát összehangolták a Radio Ö24-éval.

Annak érdekében, hogy teljesítsék a 60%-os elérési kritériumot, Fellnerék az utóbbi hónapokban több regionális rádiót is felvásároltak. Megszerezték a Lounge FM klagenfurti, graz-i és felső-ausztriai frekvenciáit, továbbá az osztrák sajtóban megjelent információk alapján a Welle 1 hálózatért is ajánlatot tettek. Az Österreich csoport szerint a felvásárolt rádiókkal együtt a kritériumot túlteljesítve 65%-ra nőtt az elérésük, azonban a médiahatóság keresztbe tett a számításaiknak.

A KommAustria szerint bár a Lounge FM felső-ausztriai hálózatának licence 2018. január 25-én, tehát az Österreich január 23-ai jelentkezésének benyújtása után járt le, az tavaly egy pályázati eljárás keretein belül meg lett hosszabbítva. A médiafelügyeleti szerv álláspontja szerint az engedély “élettartama” ilyenkor automatikusan lenullázódik, tehát nem felel meg a pályázatban szereplő két éves kitételnek. Wolfgang Fellner médiacsoportja várhatóan fellebez a KommAustria döntése ellen.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz