Jonas Blue helyett Beethoven?

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

24 órás formátumcserével viccelte meg hallgatóit az egyik orosz rádió.

Meglepve tapasztalhatták az oroszországi, dance slágereket játszó Radio Record hallgatói vasárnap reggel, hogy kedvenc állomásukon klasszikus zene szól. A moszkvai frekvenciával nem rendelkező, de az ország számos nagyvárosában elérhető adó április elseje alkalmából megtréfálta közönségét, és egy teljes napon keresztül Szimfónia FM néven sugárzott.

David Guetta, Avicii és Tiësto dalai helyett Mozart, Vivaldi és Johann Strauß klasszikus dallamai vették át a főszerepet, amihez alkalomhoz illő off-air és hangzó arculat, illetve weboldal is társult. A rádió műsorvezetői az új zenei stílushoz hű névvel (pl. Ludwig van Krasin,  Johann Sebastian Jean) és stílussal köszöntötték a hallgatókat egész nap, egyikük még egy elektronikus zenei buliba is elment az új formátumot népszerűsíteni, korabeli öltözetben.

Az akció nagy aktivitást váltott ki a Radio Record közösségi oldalain, de a dance zene kedvelői hamar megnyugodhattak, április 2-án a rádió visszatért a megszokott programminghoz. Akinek esetleg megtetszett az új formátum, annak sem kellett elkeserednie, a Szimfónia FM tovább szól internetes rádióként. Egyébként nem ez volt az első ilyen eset, tavaly április 1-jén Nafatlin FM néven a legismertebb szovjet dalok foglalták el a Record zenei adatbázisát.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz