Egy cég marad versenyben az országos kereskedelmi rádiós pályázaton

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A bíróság az NMHH-nak adott igazat.

A bíróság minden tekintetben a Médiatanácsnak adott igazat azokban az Advenio Zrt. által indított eljárásokban, amelyekben a vállalkozás az országos kereskedelmi rádiós médiaszolgáltatási pályázaton a pályázati nyilvántartásba vételének alaki hibák miatti megtagadását, illetve a másik pályázó – a Hold Rádiós és Televíziós Reklám Kft. – pályázati nyilvántartásba vételét kifogásolta – írja az NMHH Médiatanácsa közleményében. A Class FM-et működtető Advenio Zrt. még februárban támadta meg a testület döntéseit.

Egy cég marad versenyben az országos kereskedelmi rádiós pályázaton

(Az országos kereskedelmi rádiós frekvenciacsomag lefedettségi térképe)

Az Advenio Zrt. pályázati nyilvántartásba vételének alaki hibák miatti megtagadása tárgyában indított eljárásban a bíróság megerősítette, hogy a Médiatanács helyesen értelmezte az alaki érvényességi követelmények között az üzleti terv benyújtásához szükséges képlet hibamentes alkalmazására vonatkozó előírást, és azt is rögzítette, hogy a Médiatanács a törvényi határidőket betartotta.

A Hold Rádiós és Televíziós Reklám Kft. nyilvántartásba vételével kapcsolatos bírósági végzés pedig kimondta, hogy a pályázati nyilvántartásba vétel külön nem támadható, mert az egy olyan eljárási aktus, amely a majdani pályázati döntés meghozatalát előzi meg, azt szolgálja. A törvényi szabályozás pedig egyértelműen rendelkezik arról, hogy mely döntésekkel szemben van helye jogorvoslatnak, és a pályázati nyilvántartásba vétel nem tartozik ezek közé – írják.

Egy cég marad versenyben az országos kereskedelmi rádiós pályázaton

(A Hold Reklám Kft. által lajstromoztatott logótervek – forrás: Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala)

A bíróság döntése azt jelenti, hogy egyedül a Hold Rádiós és Televíziós Reklám Kft. marad versenyben az országos kereskedelmi rádiós jogosultságért folyó pályázati eljárásban. A cég jelenleg egy székesfehérvári (103,8 MHz) és egy mosonmagyaróvári (99,7 MHz) frekvenciajogosultsággal rendelkezik, amiken a Rádió 1 hálózatos műsorát sugározzák, ezenfelül tavaly védjegybejelentési eljárást kezdeményeztek a “Pop Rádió” és “Pop FM” nevekre a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál.

RADIOSITE

 

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz