Visszatér a vízállásjelentés

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Hétfőtől minden nap vízállásjelentést ad a Kossuth Rádió a 14 órás hírek után.

Április 16-tól ismét hidrológiai adatokkal várja hallgatóit a közmédia rádióadója. A friss, naprakész, öt perc terjedelmű vízállásjelentést az érdeklődők minden nap a Kossuth Rádió 14 órakor kezdődő híreit követően hallgathatják meg.

A Petőfi Rádió a 2007-es megújulásáig adott vízállásjelentést, és most, 11 év után a Kossuth Rádióban tér vissza a Magyarország hajózható folyóira kiterjedő, vízállással kapcsolatos információkat tartalmazó hírblokk. A Kossuth Rádió napi vízállásjelentése hasznos információként szolgálhat a hajósok, vízitúrázók, horgászok és az ártéri lakosok számára is Magyarország összes hajózható folyójára vonatkozóan.

Érdemes komolyan venni

Amikor a brit közszolgálati rádió hasonló műsora, a 94 éve minden egyes nap megszólaló hajózási előrejelzés technikai hiba miatt négy évvel ezelőtt egyszer elmaradt, a Twittert elárasztották az atomháború kitörésétől tartó emberek bejegyzései.

A jelenségnek egy városi legenda adhatott táptalajt. Az Egyesült Királyság ballisztikus rakétákkal felszerelt atomtengeralattjáróinak mindegyikén van egy kézzel írt levél, amiben a brit miniszterelnök utasítása szerepel arra vonatkozóan, hogy mi a teendő, ha egy ellenséges hatalom elpusztítaná a brit kormányt.

A legenda szerint utóbbit úgy ellenőrzik le a hajók parancsnokai, hogy meghallgatják, szól-e még a BBC Radio 4 hosszúhullámú (198 kHz) adása.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz