Új frekvenciát kapott a Marosvásárhelyi Rádió

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A Gyergyói-medencében fog javulni a vétel.

Új vételkörzettel bővül a Marosvásárhelyi Rádió lefedettsége – írja a rádió weboldala. A román Országos Audiovizuális Tanács múltheti ülésén jóváhagyta a gyergyószentmiklósi 92,3 MHz-es frekvencia jövőbeni használatát. Az új sugárzási lehetőségre azért volt szükség, mert a Marosvásárhelyi Rádió nem volt mindenhol jó minőségben elérhető a Gyergyói-medencében.

“Számunkra a Gyergyói-Medence volt kiemelten fontos, és reméljük, hogy a ma megszavazott frekvenciával ezt a gondot megoldjuk. Persze ez nem azt jelenti, hogy még ne lennének problémás térségek, az Olt mentén is elég rossz minőségű a vételezés, például Tusnád és Sepsiszentgyörgy között, ott ahol egy kicsit szűkebb az Olt völgye. A jövőben ezekre is megpróbálunk megoldást találni!” – mondta el Szász Attila, a Marosvásárhelyi Rádió főszerkesztő-helyettese.

Az új adó beüzemelésére a törvény szerint egy év áll a műsorszolgáltatók rendelkezésére, de a rádió szeretné minél hamarabb ezt megvalósítani. Az adó telepítése a Román Rádiótársaság feladata lesz.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz