Mulatós zenét játszó rádió a fővárosban?

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Nagy volt a döbbenet!

Új rádió indult szombaton Zágrábban. Az Extra FM névre keresztelt adó már a start előtt is nagy vihart kavart: Patinás horvát lapok és online újságok írtak a délszláv mulatós stílusok éterbeli megjelenéséről, valamint a rádióban megszólaló kétes hírű sztárokról. Sokan kifogásolták, hogy az előadók túlnyomó része szerb és bosnyák, többen pedig azt is megkérdőjelezték, hogy van-e létjogosultsága ennek a formátumnak a fővárosban.

Mulatós zenét játszó rádió a fővárosban?

(“Felejtsd el az USB-t, jegyezd meg a frekvenciát!” – forrás: facebook.com/extrafmzagreb)

Az Extra FM program- és zenei igazgatója szerint mindenképp. Antonio-Luka Radanović az index.hr-nek arról beszélt, hogy nagyszabású piackutatásokat végeztek a rádió indulása előtt, amiből kiderült, hogy hatalmas igény mutatkozik egy turbo folkot és modernizált népzenét sugárzó állomásra, így logikusnak tartották, hogy belevágjanak a projektbe.

Az internetre költöző, Soft AC Laganini FM-et felváltó rádió iránt az első napokban hatalmas volt az érdeklődés, olyannyira, hogy az állomás streamszerverei többször is összeomlott a nagy terhelés alatt. Az Extra FM a vele azonos tulajdonosi körbe tartozó Antena Zagreb, Narodni Radio és Enter Zagreb online hallgatottságát is maga mögé utasította.

A Balkánon egyébként nem példa nélküliek az ehhez hasonló formátummal operáló rádiók, Bulgáriában például az országos Radio Veronika és a Radio Veselina képviselik ezt a stílust, utóbbi – egyes felmérések szerint – piacvezető.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz