Felvilágosítást kér a Hold Reklám Kft.-től a Médiatanács

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A Velence meleg-hegyi 90,4 MHz pályázata is folytatódik.

Az országos kereskedelmi rádiós pályázati eljárásban a testület elvégezte a Hold Reklám Kft. pályázati ajánlatának tartalmi vizsgálatát, amely alapján felvilágosítást kér a pályázótól – írja közleményében az NMHH. A tanács ugyancsak elvégezte a Velence Meleg-hegy 90,4 MHz eljárásának tartalmi vizsgálatát, amelynek eredményeként a Rádió 1-hez köthető B & T Kft.-től felvilágosítást kér.

A Médiatanács a Helikon Rádió Kft. kérelmeire újabb 60 napos ideiglenes szerződéseket köt a médiaszolgáltatóval a Keszthely 99,4 MHz (Helikon Rádió) és a Nagykanizsa 95,6 MHz (Helikon Rádió Kanizsa) helyi frekvenciákra a július 14-ig terjedő időszakra, tekintettel arra, hogy még tartanak az érintett frekvenciákhoz kapcsolódó pályázati eljárások.

A grémium három rádiós médiaszolgáltatót 40-40 ezer forint bírság megfizetésére kötelezett egy-egy év eleji hatósági ellenőrzés után. A közösségi Győr Plusz Rádió kevesebb közszolgálati és helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámot tett közzé a szerződésében vállaltakhoz és a médiatörvényben leírtakhoz képest. A Helikon Rádió kanizsai és egerszegi kereskedelmi rádiói pedig kevesebb szöveget, magyar zenét, közszolgálati és helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámot sugároztak, a kanizsai adás pedig az ismétlések számát is túllépte.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz