Bajban a TuneIn?

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A népszerű rádiós streaming alkalmazáshoz már hetek óta nem lehet új rádiót hozzáadni.

Nem engedélyezi új rádiók regisztrálását az egyik legnépszerűbb rádiós alkalmazás, a TuneIn – írja a belga RadioVisie. A hozzáadáshoz szükséges adatlapot egy közlemény váltotta fel, amiben a TuneIn arra hívja fel a figyelmet, hogy jelenleg nem bővítik az adatbázisukat új állomásokkal.

Bajban a TuneIn?

(forrás: tunein.com)

A rádiós alkalamzás fejlesztői meglehetősen homályosan fogalmaznak az elhatározás okairól, azt mondják, üzleti döntésről van szó. A RadioVisie szerint szakmai berkeken belül már hónapok óta téma, hogy egyre hosszabb ideig tart új rádiókat hozzáadni a szolgáltatáshoz.

Az egyelőre nem világos, hogy ez az állapot ideiglenes vagy végleges. A TuneIn-nek több problémája is akadt a rádiós streamek szerzői jogaival a közelmúltban, a többi között ez is közrejátszhatott a tilalomról szóló döntés meghozatalában.

Nem mindenki szereti

A nagyobb rádiós válallatok már eddig sem nézték jó szemmel a TuneIn tevékenységét, főleg azóta, hogy az alkalmazásban megjelentek a hirdetések, amiknek bevételéből a rádiók nem részesülnek. Éppen ezért sokan inkább a saját platformjaikra terelik a hallgatókat, mint amilyen pl. a több országban is jelen lévő Radioplayer.

A TuneIn kereskedelmi modellje egyébként egyre inkább a fizetős rádiós tartalmak szolgáltatása felé fordult az elmúlt években, amivel olyan amerikai műholdas szolgáltatókkal próbálnak versenyezni, mint a Sirius XM. A RadioVisie szerzője úgy véli, hogy az új rádióállomások hozzáadásának leállítása akár a TuneIn-en elérhető streamek ingyenes hallgatási lehetőségének megszűnésének előjele is lehet.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz