Egyelőre marad a Rádió 1 a Balatonnál

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A tihanyi frekvenciát üzemeltető Life Essence Kft. megtámadta az NMHH döntését – tudta meg a RADIOSITE.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa nem hosszabbította meg a tihanyi 105,7 MHz médiaszolgáltatási engedélyét, jogi akadályokra hivatkozva. A testület döntése alapján az adónak május 24-én el kellett volna hallgatnia, azonban a frekvenciát üzemeltető Life Essence Kft. közigazgatási pert indított a Médiatanács jogosultság hosszabbítást elutasító határozatával szemben.

“Cégünk kérte a bíróságot, hogy ideiglenes intézkedés keretében jogosítsa fel a médiaszolgáltatásra 2018. május 24. napját követően mindaddig, amíg a per jogerősen le nem zárul. A bíróság e kérelemnek helyt adott, így a per jogerős lezárásáig a LIFE ESSENCE Kft. a bíróság azonnal végrehajtható végzése alapján végzi a médiaszolgáltatást a tihanyi frekvencián” – válaszolta a RADIOSITE megkeresésére Pénzes Sándorné, a Life Essence Kft. ügyvezetője.

A szinte teljes balatoni régiót lefedő tihanyi 105,7 MHz-es jogosultságot 2011. márciusában nyerte el a Life Essence Kft., majd nem sokkal később a Rádió 1 műsorát kezdte el sugározni rajta. A Rádió 1 Network 2013-as felbomlását követően az Ozone FM hálózat vásárolta fel a céget, ettől kezdve a győri központú, CHR formátumú rádió volt hallható a frekvencián. 2016. novemberében újabb váltás történt, ekkortól már a Radio Plus Kft. által készített Rádió 1 hálózatot gazdagította a tihanyi 105,7 MHz.

Mosonmagyaróváron és Székesfehérváron elhallgattak az igazi mai slágerek

Megszűnt a Rádió 1 sugárzása a mosonmagyaróvári 99,7 MHz-en és a székesfehérvári 103,8 MHz-en is, mivel a frekvenciákat működtető Hold Reklám Kft.-nek vissza kellett adnia a két jogosultságot. Erre azért volt szükség, mert a cég nyerte meg az országos keresekedelmi frekvenciacsomagra kiírt pályázatot, aminek feltétele volt, hogy csak abban az esetben nyújtható be pályázati ajánlat rá, ha a pályázó nyertessé nyilvánítása esetén lemond minden más médiaszolgáltatási jogosultságáról.

Megkérdeztük a Rádió 1-et, hogy tervezik-e a két vételkörzetben való újbóli megjelenést. Azt a választ kaptuk, hogy folyamatosan dolgoznak a hálózat fejlesztésén, és azon is, hogy a mosonmagyaróvári és székesfehérvári hallgatók hamarosan újra hallhassák a Rádió 1 műsorait.

A soproni 94,1 Rádió 1 vételkörzete egyébként belenyúlik Mosonmagyaróvárba is, Székesfehérvár környékén pedig két frekvencia is pályáztatás alatt van (Székesfehérvár 101,8 MHz és Velence, Meleg-hegy 90,4 MHz), amelyek nyerteseivel adott esetben megállapodást köthet majd a hálózatos adó.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz