Tiszttartó Titusz: a magyar zenei kvóta betartásával is lehet sikeres egy rádió

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Az elmúlt egy év egyik legfontosabb tapasztalata, hogy a magyar zenék előírt 35 százalékos arányának betartásával is lehet sikeres rádiót működtetni – jelentette ki a Petőfi Rádió csatornaigazgatója csütörtökön, a kétnapos Music Hungary konferencia nyitónapján Egerben – adta hírül az MTI.

Tiszttartó Titusz a rádiós kvótáról és a magyar rádiós piacról szóló pódiumbeszélgetésen kiemelte: a Petőfi Rádióban az elmúlt egy évben csaknem 500 magyar előadó csaknem ezer dala kapott bemutatkozási lehetőséget. Ezzel párhuzamosan nem csupán megtartotta, de erősíteni is tudta népszerűségét az állomás, melyet az ország 6,5 millió rádióhallgatójából mintegy 2 millióan hallgatnak.

A Petőfi Rádió nagyrészt sikerrel teljesítette az elmúlt egy évben eltervezett változtatásokat: a magyar zenét nemcsak a szavak, de a tettek szintjén is kiemelten kezelő, a hallgatottságot is szem előtt tartó közszolgálati rádióként működik – fogalmazott a csatornaigazgató.

Auer János, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagja a beszélgetésen emlékeztetett arra, hogy a testület a napokban engedélyezte egy új országos kereskedelmi rádió elindulását, amely a következő negyedévben várható.

A digitális átállásról szólva közölte: úgy látja, bár a technikai feltételei adottak és a világban terjedőben van, Magyarországon belátható időn, azaz 5-10 éven belül ez nem következik be. Ugyanakkor az internetes rádiózás hazánkban is egyre nagyobb kihívást és lehetőséget jelent – hívta fel a figyelmet.

A VI. Music Hungary konferencia helyszíne idén is az egri Bolyki Pincészet, ahol csütörtökön és pénteken a könnyűzenei szakma legfontosabb időszerű problémái kerülnek terítékre. Az érdeklődők két nap alatt öt előadáson és kilenc pódiumbeszélgetésen vehetnek rész, valamint négy zenekar koncertjét hallgathatják meg. Az idei témák között a szervezők kiemelt figyelmet szentelnek a helyi rádiók piac- és közösségformáló erejének, a magyarországi hangstúdiók szerepének, a zenei export jövőjének, a társasági adókedvezménnyel kapcsolatos tapasztalatoknak, az állam és a könnyűzene kapcsolatának, valamint az Európai Unió zenei politikájának.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz