#Zöldenjobb: Rádiósok a környezetvédelemért

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Újabb hírességek, köztük rádiósok is csatlakoztak az Italos Karton Egyesülés zöldpólós kezdeményezéséhez.

Hajós András, Pély Barna, Csernoviczki Éva, Kammerer Zoltán, Vajda Attila, Pars Krisztián, Harcsa Veronika, Horányi Juli, Gyetván Csaba, és a The Carbonfools mellett DJ Dominique, Pataki Zita, valamint a Sláger FM műsorvezetői is zöld pólóba bújnak június 1-jén.

#Zöldenjobb: Rádiósok a környezetvédelemért

(forrás: IKSZ)

A Környezetvédelmi Világnapot megelőző pénteken a #zöldenjobb mozgalom célja a környezettudatos magatartás, a környezetvédelem és a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése. A kezdeményezést útnak indító Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) a látványos akcióval arra kéri az internetezőket, hogy ezen a napon viseljenek zöld pólót, vagy bármilyen zöld színű felsőrészt, fotózzák le magukat, és tegyék közzé a képet a közösségi médiában a #zöldenjobb hashtaget használva, hogy ezzel kifejezzék és megmutassák zöld szemléletüket.

„Azért indítottuk el a #zöldenjobb mozgalmat, mert miközben folyamatosan fogynak a Föld erőforrásai, mi emberek mégis pazarlóan bánunk természeti kincseinkkel. Földünk felszínéről minden percben 36 futballpályányi erdő tűnik el, miközben csak a hulladékok, köztük az italos kartonok szelektív gyűjtésével már mi magunk is sokat tehetnénk környezetünkért” mondte el Baka Éva, az IKSZ ügyvezető igazgatója.

A kezdeményezéshez már az első évben több száz oktatási intézmény munkatársai és diákjai, valamint számos híresség és közéleti személy csatlakozott, így az internet egy napra teljesen zöldbe borult, mivel ezen a napon zöld pólós fotók ezrei lepték el a közösségi médiát. Idén a The Carbonfools is bekapcsolódott az akcióba, akiknek a neve sem véletlen utal a szénre, hisznek az életben és a természet védelmében.

#Zöldenjobb: Rádiósok a környezetvédelemért

(forrás: IKSZ)

„A szén (carbon) figyelemreméltó elem. Ebből készül a legpuhább grafitceruza és a legkeményebb gyémánt fúrófej is. Ráadásul a szénvegyületek a földi élet alapjául szolgálnak. Így az a minimum, hogy segítünk abban, hogy ne vágjuk tönkre a környezetünket”– mondták a zenekar tagjai.

Pataki Zita, a Class FM és az RTL Klub műsorvezetője szintén a természet megóvása mellett tette le a voksát, és csatlakozott a #zöldenjobb mozgalomhoz: „A környezetvédelem számomra az élet védelmét jelenti, alapvetô, ezért is vagyok dühös, szomorú, ha másnál nem ugyanezt a gondolkodást tapasztalom. A szelektív hulladékgyűjtést felnőtt fejjel tanultam meg, és ezen a téren még nekem is fejlődnöm kell, de rajta vagyok!” – fogalmazott.

A #zöldenjobb mozgalomról bővebben az Italos Karton Környezetvédelmi és Szolgáltató Egyesülés Facebook oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz