Új vezetők a Klasszik Rádiónál

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

2018. június 1-től a Klasszik Rádió főszerkesztői pozícióját Lakatos Péter látja el, a zenei szerkesztésért pedig Tóth Endre felel – írja a rádió weboldala.

Lakatos Péter pályáját vidéki televíziónál kezdte: Nagykanizsán szerkesztői, majd műsorvezetői pozícióban. Dolgozott kulturális újságíróként, elsősorban filmes magazinoknak. 2004-től rádiózik, kereskedelmi és talk-rádióban is dolgozott. A Klasszik Rádió 92.1-nél 2011 óta dolgozik szerkesztő-műsorvezetőként, 2016 óta vezető szerkesztőként és a Nyitány című reggeli műsor műsorvezetőjeként. A hallgatók Rímer Péter néven ismerik.

Lakatos Péter Szatmári Róbertet váltja, aki a rádió 2009-es indulása utáni második évében vette át a tartalom vezetését. Főszerkesztői pozíciója alatt a Klasszik Rádió 92.1 a hazai rádiós piac és a klasszikus zenei élet stabil és fontos szereplőjévé vált.

Tóth Endre zenetörténész, 2010-ben szerezte diplomáját a Zeneakadémia muzikológia szakán, majd az intézmény Doktori Iskolájának ösztöndíjas hallgatójaként a táncházmozgalommal foglalkozott. Mindennapjait azonban nem a tudományos kutatás, hanem a zenei ismeretterjesztés iránt érzett elkötelezettsége határozza meg, így gyakran lehet vele találkozni Budapest legfontosabb hangversenytermeiben műsorvezetőként, muzsikusokkal folytatott beszélgetések moderátoraként, továbbá rendszeresen kérik fel őt ismeretterjesztő előadások tartására is nemcsak hazai, hanem nemzetközi viszonylatban is kap felkéréseket, legutóbb Írországban és Hollandiában vendégszerepelt.

Számos zenei folyóirat közli cikkeit, interjúit. A Klasszik Rádió megalapításának évében még egyetemistaként vett részt szerkesztői munkákban, majd néhány év kihagyás után most csatlakozott ismét a csapathoz, ezúttal zenei szerkesztőként.

A Klasszik Rádió 92.1 a hétköznapokból kikapcsoló, stresszmentes, stabil nyugalmat, harmóniát sugárzó adó, ahol a legkedveltebb, minőségi zeneművekből és napjaink filmzenéiből álló válogatás hallható.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz