Új országos rádió indult

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Az Egyesült Királyságban.

Új országos kereskedelmi rádió indult az Egyesült Királyságban, Hits Radio néven. Az adó a manchesteri Key 103-t váltotta, így ez az első országos rádió, ami nem Londonból szól. Az északnyugat-angliai város mellett 40 helyi DAB multiplexen is elérhető az új állomás.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a műsorvezetői line-up több ismert nevet is tartalmaz, például Dave Vitty-t, aki a BBC Radio 1 reggeli műsorában dolgozott Chris Moyles mellett, és mivel Manchesterben a Radio X is fogható – Moyles új műsorával -, így egymás “ellenfelei” lesznek.

A célcsoport szempontjából nagyobb konkurenciát jelentő Heart is készült az új rádióra, ugyanis az indulás napján egy óriásplakátot állítottak fel Manchester központjában “You’ve lost the key… but we’ve got the secret” felirattal, utalva a megszűnő Key 103-re.

Heart’s response to @hitsradiouk launching in Manchester. This is a huge billboard in the centre of the city. pic.twitter.com/PKuCNZ8L4G

— Gav Richards (@gav) June 4, 2018

A Hits Radio hétfőn reggel startolt el, több mint egy hét non-stop zenei válogatás után. Az első adásba kerülő dal a Greatest Day volt a Take Thattől, erről egyébként a hallgatók szavazhattak a Manchester Evening News weboldalán.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz