Új kereskedelmi rádió érkezhet Budapestre

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Budapest, 99,5 MHz: 60% feletti magyar zene aránnyal.

Kereskedelmi jogosultságként szeretné kiírni az NMHH Médiatanácsa a budapesti 99,5 MHz-es frekvenciát, a leendő pályázati felhívás ma közzétett tervezete alapján.

Az 1,2 millió főt elérő frekvenciáért 39 millió forintot kell majd fizetnie éves szinten a leendő nyertesnek, akinek a pályázaton elérhető maximum pontszámért azt is vállalnia kell, hogy a zenei művek közzétételére szánt napi teljes műsoridejének 60 százalékát magyar dalok sugárzására fordítja.

A jogosultságon 2007-től a Rádió Q szólt, amit tavaly decemberben a Retro Rádió váltott. Mivel az utóbbi brand június 15-én átkerült az országos frekvenciacsomagra, most a magyar zenei tematikájú Magyar FM szól a frekvencián.

Dél-Budapest, 90,9 MHz

A dél-budapesti, jelenleg a Jazzy Rádió által használt 90,9 MHz pályázati tervezete is felkerült az NMHH weboldalára ma délután: e szerint a frekvencia közösségi jogosultságként lesz pályázható, tehát a jövőbeni felhasználójának nem kell majd műsorszolgáltatási díjat fizetnie.

A felhívás-tervezet alapján a licenc elnyerésére az a pályázó lesz esélyes, amelyik vállalja, hogy 80%-ban a mainstreamtől eltérő zenei műveket fog adásba szerkeszteni. Ez alatt “jellemzően a kereskedelmi rádiók zenei kínálatában szereplő és a könnyűzenei slágerlistákon megjelenő fő zenei irányvonaltól eltérő, szűkebb rétegek igényeit kielégítő, értéket képviselő, igényes” dalokat ért a Médiatanács.

Budapest, 100,3 MHz

A RADIOSITE úgy értesült, hogy a szintén budapesti 100,3 MHz frekvenciatervét nem fogadta el a testület, ezért egy ideig még biztosan nem lesz pályázható.

A helyi és körzeti frekvenciák pályáztatására azért van szükség, mert az őket használó médiaszolgáltatók 7+5 éves jogosultsága idén októberben le fog járni.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz