Két cég jelentkezett a soproni 94,1 MHz-ért

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A frekvencián jelenleg a Rádió 1 hallható.

Két ajánlatot nyújtottak be a soproni 94,1 MHz helyi kereskedelmi jogosultság frekvenciapályázatán. A ma délutáni határidőig az alábbi cégek jelentekztek:

Regionális Rádió Kft. Pannon-Sopron Kft.

A Pannon-Sopron Kft. a frekvencián jelenleg is hallható Rádió 1 Sopron üzemeltetője. A Regionális Rádió Kft. korábban több helyi jogosultságra is nyújtott be pályázati ajánlatot, egyebek mellet tatabányai, pécsi, székesfehérvári, veszprémi, kaposvári és nyíregyházi frekvenciákra is.

A soproni 94,1 MHz már a 90-es évek közepe óta használatban van. Először három rádió sugárzott rajta osztott műsoridővel, az Ikva Rádió, a Panoráma Rádió és a Rádió Sopron. A hármasból az Ikva Rádió és a Rádió Sopron maradt fenn, de 2004 végére ők is egyesültek, Sopron Rádió / Rádió Sopron néven.

2006-ban új pályázatot írtak ki a frekvenciára, amit a Nap Rádió nyert meg. 2016-ban újramárkázták az adót, amit onnantól kezdve ismét Sopron Rádiónak hívtak. Az állomást üzemeltető cég 2017-ben kereskedelmi és programmegállapodást kötött a Rádió 1-gyel, és június 6-tól már a hálózatos adó szólt a helyi jogosultságon.

(A borítókép forrása: ikvahir.eu)

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz