Kitekintő: hírek Európából és a világból

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Putyini gratuláció a Retro FM-nek, szex a Hearton, extrém terjedés Hollandiában.

Egyesült Királyság

Új vasárnap esti műsort indít az Egyesült Királyság legnagyobb kereskedelmi rádiója, a Heart – írja a RadioToday. A The Mash Reportnak elkeresztelt showban Ellie Taylor és Anna Whitehouse fog beszélgetni szexről, párkapcsolatokról és mindenről, ami a világban az adást megelőző egy hétben történt.

Hollandia

Troposzférikus terjedés okozott problémákat a rádióvételben Hollandiában – írja a radio.nl. A Nyugat-Európa felett múlthéten elterülő magasnyomású légtömeg kedvezett a rádióhullámok terjedésének, ami miatt több kisebb teljesítményű holland helyi rádió is hallgathatatlanná vált. A környező országokból behullámzó nagy teljesítményű adók a lap szerint még az országos állomásoknak is gondot jelentettek.

Tavaly ősszel a Balti-tenger körzetében volt hasonló erősségű terjedés, akkor akár ezer kilométerről is vehetők voltak rádióállomások. A finn hírközlési hatóság figyelmeztetést adott ki a különleges légköri helyzet miatt, sőt, egy oktatóvideót is közzétettek, mivel a magas DVB-T penetráció miatt sok érintettje volt az átmeneti vételi zavaroknak az északi országban.

Oroszország

Gratulációját fejezte ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az oroszországi Retro FM 15. születésnapja alkalmából. Az orosz államfő szerint az állomás megérdemelten uralja az étert – írja a TASZSZ hírügynökség a Kreml weboldalára hivatkozva.

Vlagyimir Putyin üzenetében hangsúlyozta, hogy az adónak jelentős szerepe van a különböző információs- és oktatási célzatú tájékoztatások terjesztésében, valamint a nemzetközi kulturális párbeszéd előmozdításában. “Minden nap milliók hangolnak a Retro FM hullámhosszára határokon innen és túl, hogy kiváló zenéket hallhassanak, friss híreket kapjanak, és optimista, jó hangulatban lehessenek” – tette hozzá az orosz elnök.

A Retro FM Oroszország egyik legnagyobb rádiós hálózata. Az Oldies AC formátumú állomás rendszeres szereplője mind a moszkvai és szentpétervári, mind az országos hallgatottsági top 5 listáknak. Az adó a Szovjetunió volt tagállamainak túlnyomó részében is elérhető, és egy időben Magyarországon is vehető volt az ungvári 107,2 MHz-es frekvenciáról, amit különböző politikai konfliktusok miatt 2017-ben le kellett kapcsolni.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz