Újra lesz Rádió 1 Székesfehérváron

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A Fehérvár Rádió frekvenciáján.

Hamarosan újabb adó csatlakozhat a Rádió 1 hálózatához. A székesfehérvári 94,5 MHz jogosultságával rendelkező Fehérvár Rádió Kft. és a Radio Plus Kft. közösen hálózatba kapcsolódási kérelmet nyújtott be a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz.

A hatóság döntésének függvényében másfél hónapos szünet után újra szólhatnak majd az igazi mai slágerek és a Balázsék c. reggeli műsor a Fejér megyei városban, egyúttal megszűnik az egyik legrégebbi hazai helyi rádiós márka, a Fehérvár Rádió.

Ennek ellenére a hallgatóknak továbbra sem kell nélkülözniük a helyi tartalmakat, ugyanis a Rádió 1 ígérete szerint hasonlóan az adó többi frekvenciájához, a Székesfehérváron megszólaló rádió is lokális hírblokkal, helyi információkkal jelentkezik majd.

Új tulajdonos

Mint arról a múlt héten beszámoltunk, a Fehérvár Rádiót üzemeltető cég tulajdonost váltott, és egy budapesti társaság, a Rádió 1 műszaki vezetője által irányított PureDigital Kft. vásárolta fel. A 24.hu-nak az adó volt tulajdonosa, Radetzky András úgy nyilatkozott, hogy a tulajdonosváltás nem érinti a rádió arculatát és műsorszerkezetét sem. A Fehérvár Rádió Kft. korábbi ügyvezetője a lapnak azzal indokolta a cég értékesítését, hogy most találkoztak az első olyan szakmai befektetővel, aki garanciát vállalt, hogy a Fehérvár Rádió brand megmarad.

Másfél hónap szünet

A Rádió 1 május végén volt kénytelen elhallgatni a fejéri megyeszékhelyen, miután a hálózat székesfehérvári tagját működtető Hold Reklám Kft.-nek vissza kellett adnia a 103,8 MHz-es frekvenciajogosultságot az országos frekvenciapályázat megnyerése miatt. A budapesti székhelyű hálózatos adó azóta folyamatosan azon dolgozott, hogy ismét megszólalhassanak Székesfehérváron is. A Rádió 1 a hálózatba kapcsolódás után országszerte 33 frekvencián szólhat, elérve a legfontosabb megyeszékhelyeken és nagyvárosokban élő hallgatókat.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz