Két új frekvenciával gazdagodott a Rádió 1

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A Médiatanács eredményt hirdetett a velencei 90,4 MHz és a veszprémi 90,6 MHz pályázatain is.

Nyertest hirdetett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a Velence Meleg-hegy 90,4 MHz és a Veszprém 90,6 MHz rádiós frekvenciák pályázatain. A testület döntése szerint előbbin a B & T Kft., utóbbin az LB Rádió Kft. sugározhat a jövőben. Az NMHH közleményéből az is kiderül, hogy mindkét cég a budapesti 96,4 MHz-cel hálózatba kapcsolódva, Rádió 1 néven tervez műsort szolgáltatni.

A velencei 90,4 MHz pályáztatásába még 2016-ban, a veszprémi 90,6 MHz eljárásába 2017 tavaszán kezdett bele a hatóság, azonban az eredményhirdetést mindkét esetben késleltette, hogy a pályázók valamelyike a bírósághoz fordult jogorvoslatért. A 90,4 MHz tavalyi eredményhirdetése után – amin szintén a B & T Kft-t hozták ki győztesnek – a Fehérvár Rádió Kft. kérte a határozat felülvizsgálatát, a 90,6 MHz ügyét pedig a Regionális Rádió Kft. terelte jogi útra, miután a Médiatanács alakilag érvénytelennek minősítette a pályázatukat.

Két új frekvenciával gazdagodott a Rádió 1

(RADIOSITE)

Bár a velencei frekvenciával összefüggésben a bíróság a Fehérvár Rádiónak adott igazat, az adónál időközben tulajdonosváltásra került sor, így egyedül a B & T Kft. maradhatott versenyben a jogosultságért. A Regionális Rádió Kft. felülvizsgálati kérelmét ezzel szemben elutasította a törvényszék, első és másodfokon egyaránt. Utóbbi azért lehet érdekes, mert a cég a veszprémin kívül további négy frekvenciára is pályázott, amik miatt ugyancsak bírósághoz fordult, mert a Médiatanács alaki hibákra hivatkozva kizárta őket az eljárásokból. Amennyiben a bíróság ezek esetében is a hatóságnak adott igazat, úgy hamarosan újabb frekvenciák nyerteseire is fény derülhet. Ezzel kapcsolatban megkerestük az NMHH-t, válaszaik friss cikkünkben érhetők el: http://radiosite.hu/osszel-varhato-eredmenyhirdetes-tobb-helyi-radios-palyazatnal/

Sopron, Kecel

A grémium más frekvenciapályázatokkal is foglalkozott keddi ülésén: a soproni 94,1 MHz-re benyújtott pályázati ajánlatok alaki vizsgálata keretében hiánypótlásra szólította fel mindkét pályázót, a Pannon-Sopron Kft-t és a Regionális Rádió Kft-t, továbbá véglegesítették a keceli 99,6 MHz pályázati felhívását, amit holnap weboldalukon is közzétesznek. Erre egyébként augusztus 31-én lehet majd benyújtani a pályázati ajánlatokat.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz