Ősszel várható eredményhirdetés több helyi rádiós pályázatnál is

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A Kúria egyelőre hat frekvencia ügyében döntött – tudta meg a RADIOSITE.

Pont kerülhet több, hosszú ideje húzódó helyi kereskedelmi rádiós pályázatra. Ahogy arról tavaly decemberben a 24.hu információi alapján beszámoltunk, a Regionális Rádió Kft. felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához öt frekvenciapályázattal kapcsolatban, mert korábbi kereseteiket a bíróság nem találta megalapozottnak. A Regionális Rádió Kft. eredetileg azért fordult a bírósághoz, mert a Médiatanács több pályázat esetében is elutasította jelentkezéseiket, alaki érvénytelenségre hivatkozva.

Ősszel várható eredményhirdetés több helyi rádiós pályázatnál is

Hasonlóan járt el a Helikon Rádió Kft. is, miután a Médiatanács megtagadta a pályázatuk nyilvántartásba vételét a Keszthely 99,4 MHz és a Nagykanizsa 95,6 MHz eljárásaiban. A különbség az, hogy utóbbi két frekvencia – a másik öttel ellentétben – jelenleg is használatban van a Helikon Rádió által, akik azóta ideiglenes hosszabbításokkal voltak kénytelenek működni.

Az összesen hét érintett pályázatból egynél ezen a héten nyertest hirdetett a Médiatanács, mivel a Regionális Rádió Kft. kérésére indított ügymenetben a legfelsőbb bíróság az NMHH-nak adott igazat. Megkérdeztük a Hatóságtól, hogy a Kúria döntése a másik hat frekvencia pályázatára is érvényes-e, amennyiben igen, hogy várhatóak-e további eredményhirdetések a jövőben.

Az NMHH Kommunikációs Igazgatóságától megtudtuk, hogy önálló esetekről van szó, amelyeket a Kúria egyesével tárgyalt. A legfelsőbb bíróság a Regionális Rádió Kft. felülvizsgálati kérelmeit a Tatabánya 96,7 MHz, a Pécs 101,7 MHz, a Székesfehérvár 101,8 MHz, és a Veszprém 90,6 MHz pályázataival kapcsolatban júniusban, a Kaposvár 99,9 MHz pályázatával összefüggésben még májusban hivatalból elutasította. A Helikon Rádió Műsorszolgáltató Kft. beadványát a Nagykanizsa 95,6 MHz pályázatával kapcsolatban szintén elutasították múlt hónapban, a keszthelyi 99,4 MHz ügyében pedig még nem született döntés.

Telephely Frekvencia Pályázati ajánlatot benyújtó cégek Nyilvántartásba vett pályázók Kaposvár 99,9 MHz Mambó Rádió Kft., TIT Rádió Kft., Regionális Rádió Kft. Mambó Rádió Kft. Székesfehérvár 101,8 MHz Regionális Rádió Kft. , VLNC Rádió Kft., Veszprém Rádió Kft. , TURUL MÉDIA Kft. VLNC Rádió Kft., Veszprém Rádió Kft., TURUL MÉDIA Kft. Tatabánya 96,7 MHz Regionális Rádió Kft., LB Rádió Kft., Blue Hill Media Kft. LB Rádió Kft., Blue Hill Media Kft. Pécs 101,7 MHz Regionális Rádió Kft., Pécs Rádió Kft., P1 Rádió Kft. P1 Rádió Kft. Keszthely 99,4 MHz LB Rádió Kft., Helikon Rádió Kft. LB Rádió Kft. Nagykanizsa 95,6 MHz dtm Media Hungary Kft., Helikon Rádió Kft. dtm Media Hungary Kft.

 
A Kúria által már lezárt ügyű pályázatoknál – az NMHH Kommunikációs Igazgatóságának tájékoztatása alapján – várhatóan ősszel lesz eredményhirdetés. A kaposvári, pécsi és nagykanizsai eljárásoknál már csak egy-egy pályázónak maradt esélye, viszont a székesfehérvári és tatabányai frekvenciákért még több cég is versenyben van.

A jelentkező vállalatok közül egyébként több is létező rádiókhoz köthető. A Mambó Rádió Kft. és az LB Rádió Kft. a Rádió 1 érdekeltségében vannak, a 2016-ban a Sláger FM Hálózat Zrt. által megvásárolt Veszprém Rádió Kft. a Méz Rádiót, a Turul Média Kft. a Forrás Rádiót üzemelteti jelenleg, a Blue Hill Media Kft. pedig ugyanarra a címre van bejegyezve, ahol a Turul Média Kft. is található.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz