Ideiglenes engedélyt kapott a Fortuna

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A székesfehérvári 94,5 akár már ma éjféltől Rádió 1-re válthat.

Ideiglenes hatósági szerződést köt a Fortuna Rádiót üzemeltető Rádió 96,3 Kft.-vel az NMHH Médiatanácsa 2018. augusztus 18-ától, így 30 napig még garantáltan az éterben maradhat a paksi helyi adó.

Tegnap írtunk arról, hogy a 96,3 MHz-en sugárzó állomás nehéz helyzetbe került, mivel a frekvenciájukra kiírt pályázatot a Médiatanács korábban érvénytelennek nyilvánította, a bíróság pedig elutasította a rádió ezzel kapcsolatos fellebbezését, így a a 60 napos ideiglenes hosszabbítással sem élhettek már. Az állomás ezért most 30 napra terjedő átmeneti műsorszolgáltatási engedélyt kért, már az előző pályázati eljárástól függetlenül.

A Médiatanács tegnapi határozata alapján az is biztossá vált, hogy a Fortuna Rádió frekvenciáját újra megpályáztatják. A pályázati felhívás tervezetét július 27-étől lehet majd olvasni és véleményezni a hatóság oldalán.

Zöld út a székesfehérvári Rádió 1-nek

A Médiatanács nyári szünet előtti utolsó ülésén hozzájárult ahhoz is, hogy a Fehérvár Rádió Kft. hálózatba kapcsolódhasson a Radio Plus Kft.-vel, és a döntés napjától kezdve 94,5 Rádió 1 folytathassa adását. Ez azt jelenti, hogy akár már ma éjféltől megszólalhatnak az igazi mai slágerek a fejéri megyeszékhelyen, de a következő napokban bizonyosan.

Hiánypótlások

A Zalaegerszeg 88,9 MHz-es helyi rádiós pályázati felhívásra beérkezett három ajánlat alaki vizsgálatának keretében a tanács hiánypótlásra szólította fel mindhárom pályázót: a Regionális Rádió Kft.-t, az Egerszeg Média Kft.-t és az LB Rádió Kft.-t is.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz