Új kereskedelmi rádió indulhat Pécsett

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A Médiatanács eredményt hirdetett a pécsi 101,7 MHz pályázatán.

Új körzeti kereskedelmi rádió indulhat Pécsett a Médiatanács tegnapi döntése alapján: a grémium az egyetlen alakilag és tartalmilag is érvényes pályázatot benyújtó P1 Rádió Kft.-t nyilvánította nyertesnek a pécsi 101,7 MHz-re kiírt körzeti rádiós frekvenciapályázaton.

A győztes cég 101,7 Gold Rádió munkanévvel adta be ajánlatát, és döntően helyi híreket, közéleti, kulturális, sport- és magazinműsorokat tervezek adni, hazai és európai retro slágerekkel kiegészítve. A frekvencia műszaki paraméterei alapján az új állomás a több mint 500 méter magas Misina-tetőről sugározhat majd, 2 kilowattos teljesítménnyel.

Ahogy arról pár nappal ezelőtt beszámoltunk, a Kúria több vitás pályázatról döntött a közelmúltban, köztük a pécsi 101,7-ről is.  Az NMHH-tól azt is megtudtuk, hogy az érintett frekvenciák többségéről ősszel fog dönteni a Médiatanács.

A testület egy másik pécsi érintettségű ügyben is határozott a nyári szünet előtti utolsó ülésén. A Mambó Rádió Kft. és a Radio Plus Kft. közös kérelmének alapján engedélyezte, hogy a pécsi 90,6-on és a villányi 100,9-en működő Rádió 1 napi saját műsorideje 4 óra 40 percre csökkenjen augusztus 1-től, megegyezve a Rádió 1 hálózat többi tagjának műsoridejével.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz