A Strand Fesztiválon adják át a Petőfi Rádió zenei életműdíját

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Augusztus 21-én, Zamárdiban.

A Strand Fesztiválon adják át a Petőfi Rádió zenei életműdíját, amelyet ebben az évben Tátrai Tibor Liszt Ferenc-díjas gitárosnak, érdemes művésznek ítélt oda a 200 fős szakmai zsűri – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Az elismerést, amellyel Tátrai Tibor csaknem ötvenéves munkássága előtt tisztelegnek, a Strand Fesztivál nyitónapján adják át egy nagyszabású gála keretében, amelyet az M2 Petőfi TV, a Petőfi Rádió és a petofilive.hu is élőben közvetít.

A művész a műsorban megtisztelőnek nevezte, hogy az idén ő kapta meg a Petőfi Rádió zenei életműdíját. Úgy fogalmazott: a Petőfi Zenei Díj történetében Bereményi Géza dalszövegíró és Demjén Ferenc énekes, dalszövegíró után következett a sorban, ami mindenképp megtiszteltetés.

Tátrai Tibor felelevenítette, hogy zenei pályája szempontjából élete legmeghatározóbb élménye az volt, amikor 1968-ban egy koncerten meglátta Radics Bélát gitározni. Beszélt arról is, hogy autodidakta módon tanult meg a hangszeren játszani, még ma is őrzi legelső gitárját, egy “ütött-kopott kis olcsó hangszert”, amelyet a szegedi ládagyárban készítettek. “Nekem ez akkor a mennyország kapuját jelentette” – mondta.

Elmondta, hogy augusztus 10-én a Budapest Parkban koncerttel ünnepelték a Tátrai Band közel ötvenéves fennállását, ahol generációk hallgatták zenéjüket. Tátrai Tibor beszélt arról is, hány koncertre készül éppen: szerdán Deák Bill Gyulával Debrecenben, augusztus 19-én a Tabánban a Skorpióval, 20-21-én pedig a Strand Fesztiválon lép színpadra.

A Petőfi Rádió idén vízparti színpadot állít a Strand Fesztiválon, ahol minden nap déltől hajnalig hazai és világsztár dj-ket lát majd vendégül.

(Borítókép forrása: petofilive.hu)

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz