Kitekintő: hírek Európából és a világból

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Szlovákia: Új rádió indult a Zemplénben

Új állomással bővült az éterbeli rádiós kínálat Kelet-Szlovákiában. A korábban internetes rádióként működő Rádio Šírava július végén kezdte meg a sugárzást a nagymihályi (Michalovce) 89,7 MHz-es frekvencián, amit a szlovák médiahatóság tavaszi pályázási időszakában nyertek el. Az adó neve a Nagymihály közelében fekvő, és a turisták körében népszerű Széles-tó szlovák elnevezéséből ered, főleg erre a régióra szeretnének építeni. A Rádió Šírava munkanapokon leginkább a helyi és regionális hírekre szeretné helyezni a hangsúlyt, hétvégente pedig gyerekeknek és időseknek szóló tematikus műsorok is adásba kerülnek majd. A rádiót üzemeltető Šírava s.r.o. a Rádio Kiss három volt kelet-szlovákiai frekvenciájára is pályázott, de ezeket más rádióknak ítélte oda az RVR. A 89,7 Borsod megye északkeleti részén is vehető a magasabban fekvő területeken.

Belgium: Szeptemberben rajtol az NRJ

Ahogy arról korábban írtunk, hamarosan Belgium Flamand régiójában is szólni fog az NRJ. A nemzetközi rádiós brand szeptember 3-tól lesz hallható 16 frekvencián, köztük Brüsszelben és Antwerpenben is. Műsoraikkal főleg a 14 és 44 év közötti városi lakosságot szeretnék elérni, amihez a CHR zenei formátumot választották. Az új adó stábja túlnyomórészt fiatalokból áll majd, akiknek egy részét más rádiókból szerződtették le, sokukra pedig az NRJ Casting nevű tehetségkutató keretében találtak rá. Érdekesség, hogy a műsorvezetők átlagéletkora körülbelül 24 év.

USA: Új társműsorvezetője lesz Elvis Durannek

Új hang lesz hallható az Egyesült Államok egyik legismertebb reggeli rádiós műsorában szeptember 17-től. Elvis Duran mellett a Kiss 108-ből ismert Medha Gandhi fogja ébreszteni a keleti part lakóit. “Egy olyan régóta működő műsornál mint a miénk, nagyon fontos, hogy folyamatosan frissen tudjuk tartani, amire Gandhi kiválóan alkalmasnak bizonyult. Alig várom, hogy csatlakozzon a mi kis diszfunkcionális családunkhoz!” – mondta Elvis Duran az új sidekickjéről. Az Elvis Duran & The Morning Show a new york-i Z100 mellett több mint 75 rádióban hallható Egyesült Államok-szerte.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz