Hollandia: panaszkodnak a 538 hirdetései miatt

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Az egyik ellenző szerint az állomás plakátjain nem a rádiónak, hanem egymás nemi szervének örülnek.

Panaszt nyújtottak be a Holland Reklámetikai Kódex (RCC) bizottságához a Radio 538 nyári reklámkampánya miatt – írja a radio.nl. A bejelentő azt kifogásolja, hogy az egyik hirdetés olyan szexuális utalásokat tartalmaz, amik nem kapcsolódnak a reklámozott termékhez.

Hollandia: panaszkodnak a 538 hirdetései miatt

(forrás: radio.nl)

 
A panaszos beadványában úgy fogalmazott: “úgy tűnik, mintha a nő a férfi nemi szervét fogdosná. Más ésszerű magyarázat nem lehet arra, hogy miért tartja így a kezét. Ráadásul feltételezhető, hogy a férfi nem visel alsónadrágot. Szemmel láthatóan azért néz lefelé, mert élvezi, hogy a nő a nemi szervét tapogatja. Nem pedig azért, mert a 538-ot hallgatja.”

Az RCC álláspontja szerint reklám csak a benyomását próbálja kelteni annak, hogy a férfi meztelen, és azt sem lehet egyértelműen megállapítani, hogy a nő csinál-e valamit a kezével, hiszen a rádiókészülék takarja azt. A szervezet elnöke ennek ellenére megérti, ha sokak számára nem elfogadható a kampány, viszont arra is felhívja a figyelmet, hogy a hirdetés tartalma nem lépi túl a Holland Reklámetikai Kódex 2. cikkében foglalt határokat.

Szerinte bár az utalás tekinthető obszcenitásnak, ahhoz már kevés, hogy eljárást indíthassanak miatta. “Az pedig, hogy a képnek nincs köze a rádióhoz, nem számít. A hirdető szabadon reklámozhatja az állomását úgy, ahogy azt jelen esetben is látjuk.” – mondta az RCC elnöke.

Hollandia: panaszkodnak a 538 hirdetései miatt

(forrás: radio.nl)

 
Nagy vihart kavart a reklámkampány egy másik eleme is, amin két nő csókolózik egy rádió mögött. Ez különösen a keresztény közösség körében váltott ki ellenérzéseket, de hivatalos bejelentés nem lett az ügyből.

(Kiemelt kép forrása: radio.nl)

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz