Hallgatottsági adatok – 2018. május – július (frissítve)

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Országosan továbbra is a Petőfi Rádió, Budapesten a Rádió 1 áll az élen.

Nyilvánosságra hozta az NMHH a Kantar-Hoffmann-Mediameter 2018. május és július között rögzített rádióhallgatottsági adatait. Az egységes rádiós közönségmérés friss számai azt mutatják, hogy országos szinten a 15 éves vagy idősebb lakosság körében a Petőfi Rádió a leghallgatottabb állomás 1,8 millió főt meghaladó eléréssel, őt követi a Kossuth Rádió 1,4 millió fővel, a dobogó harmadik fokán pedig a Rádió 1 áll 1,2 milliós hallgatótáborral. A lista negyedik helyén a Music FM található 687 ezer napi hallgatóval, majd a Sláger FM következik 405 ezer elért emberrel. A Dankó Rádiót 308 ezren, a Bartók Rádiót 126 ezren, a Rock FM-et pedig 111 ezren hallgatták egy átlagos napon. A százezer fő alatti hallgatottságú rádiók sorrendje a következő: Inforádió (67 ezer), Jazzy (59 ezer), Klasszik Rádió (34 ezer), Mária Rádió (22 ezer), Tilos Rádió (12 ezer).

Hallgatottsági adatok – 2018. május – július (frissítve)

A fővárosban, az átlagos napi hallgatószámot tekintve, a Rádió 1 immáron egyhuzamban harmadik alkalommal vezeti a listát 247 ezres hallgatottsággal, a Sláger FM (198 ezer) azonban visszacsúszott a harmadik helyre, nem sokkal lemaradva a Music FM-től (199 ezer). A zenei kereskedelmi rádiókat két közszolgálati állomás, a Petőfi Rádió és a Kossuth Rádió követi 155 ezres és 145 ezres hallgatótáborral. 60 ezer főt tudott elérni a Rock FM, 49 ezret a Jazzy, az Inforádióra pedig 40 ezren kapcsoltak egy átlagos napon. A mezőny utolsó felében főleg rétegigényt kielégítő rádiók szerepelnek: Bartók Rádió (26 ezer), Klasszik Rádió (21 ezer), Dankó Rádió (17 ezer), Tilos Rádió (8 ezer), Mária Rádió (5 ezer).

Hallgatottsági adatok – 2018. május – július (frissítve)

Frissítés: az NMHH által közzétett grafikonon korábban tévesen szerepelt, hogy a Retro Rádiónak 111 ezer hallgatója van országosan. Az ábrát időközben kicserélték, immáron a Rock FM logója látható a 111 ezres szám mellett. A hibát mi is javítottuk.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz