Tovább szólhat a Gong Rádió

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A Médiatanács helyi rádiós pályázatokról is döntött.

Ahogy arról kedden írtunk, több rádiós témával is foglalkozott az NMHH Médiatanácsa nyári szünet utáni első ülésén.  A testület megvizsgálta két nyíregyházi, egy soproni és egy zalaegerszegi helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség kereskedelmi jellegű hasznosítására kiírt pályázataira beérkezett ajánlatokat. Az alaki vizsgálat során a tanács a két nyíregyházi és a soproni frekvenciapályázat esetében valamennyi pályázót nyilvántartásba vette.

A Nyíregyháza 99,4 MHz-re vonatkozó felhívás tekintetében az LB Rádió Kft.-t, a Regionális Rádió Kft.-t és a Sunshine Rádió Kft.-t; a Nyíregyháza 103,9 MHz-et illetőleg a Center-Rádió Kft.-t, a Regionális Rádió Kft.-t és a Sunshine Rádió Kft.-t; míg a Sopron 94,1 MHz-es frekvencia kapcsán a Pannon-Sopron Kft.-t és a Regionális Rádió Kft.-t. A Zalaegerszeg 88,9 MHz-re vonatkozó pályázati eljárás során a grémium csak az Egerszeg Media Kft. és az LB Rádió Kft. jelentkezéseit vette nyilvántartásba, a Regionális Rádió Kft. pályázatát nem.

Négy frekvencián már biztosan folytathatja a Gong Rádió

A Gong Rádió kérelmének megfelelően a Médiatanács 2023. december 13-ig megújította a GONG Rádió Kft. médiaszolgáltatási jogosultságát a Kecskemét 96,5 MHz, a Nagykőrös 93,6 MHz, a Gyömrő 97,2 MHz és a Csongrád 87,6 MHz frekvenciákon. A kecskeméti központú regionális adó az előbb említetteken felül még három másik, külön licenchez tartozó frekvencián is sugároz, ezeket a jelek szerint újrapályáztatják: a keceli 99,6 MHz pályázati eljárása már folyamatban van, a bajai 88,7 MHz és a solti 94,1 MHz esetében pedig a hatóság e hónap elején hozta nyilvánosságra azok frekvenciaterveit.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz