Különleges promóció a Klasszik Rádiótól

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A komolyzenei adó a 4-es metró állomásain népszerűsíti a klasszikus zenét.

Rendhagyó élményben lehet részük az M4-es metrón utazóknak ezen a héten, ugyanis a Budapesti Vonósok Kamarazenekara – a Klasszik Rádióval együttműködve – akusztikus minikoncerteket fog adni a vonal állomásain.

A Budapesti Közlekedési Vállalat szervezésében létrejövő akcióval főleg a BKV járműveinek és területeinek kultúraközvetítő szerepét szeretnék kihangsúlyozni.

“Ebben a hónapban már második alkalommal nyújtunk zenés különlegességet a közösségi közlekedést választó közönségnek. Ez az immár hagyományosnak tekinthető misszió mindannyiunk örömére szolgál. A legújabb csemegét – a Klasszik Rádóval és a Budapesti Vonósokkal együttműködve – szeptember 17-e és 20-a között, az M4 utasainak szánjuk.” – áll a BKV Zrt. és a Klasszik Rádió közleményében.

A Budapesti Vonósok Kamarazenekart 1977-es megalakulása óta az ország legjobb zenei együttesei között tartják nyilván: kezdetek óta meglévő állami minősítése, nemzetközi kamaraverseny díja mellett a szakma legrangosabb díját, a Bartók-Pásztory díjat birtokolja. A kamarazenekar Kossuth-díjas művészeti vezetője Botvay Károly csellóművész, koncertmestere a Liszt-díjas Pilz János.

Az M4 utasai jegy vagy bérlet birtokában négy napon keresztül, a 17 és 18 óra közötti időszakban, mintegy 25 percben, naponta más-más megálló galériáján lehetnek részesei a zenei élménynek: szeptember 17-én a Kálvin téren, másnap a Móricz Zsigmond körtéren, a harmadik napon a Rákóczi téren, végül pedig a Szt. Gellért téren.

A műsorban Mozart Kis Éji Zenéjének első tétele, Weiner Leó Rókatánca, Johann Strauss Pizzicato polkája, Vivaldi Négy évszak című concertójából pedig a Tavasz első tétele, valamint az Ősz első és harmadik tétele hallható.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz