Megújult a Rádió Smile

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Frissült hangzó arculattal és átalakult zenei kínálattal indították az őszt.

Új fejezetéhez érkezett a kiskunfélegyházi Rádió Smile tavaly elkezdett újrapozicionálása. A Bács-Kiskun megyei város egyetlen nonstop helyi rádiója szeptember 3-tól megújult szignálparkkal, újragondolt zenei formátummal és ismerős hangokkal várja a hallgatóit.

Csőszi Viktortól, a rádió ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy a jövőben leginkább a 30 és 59 év közöttiekre szeretnének fókuszálni, a zenei arculatot is ennek megfelelően alakították át. Az adó most már főleg a 90-es évek és 2000-es évek slágereire helyezi a hangsúlyt, erre reflektál az új szlogen is: “a ’90-es évek, és az ezredforduló kedvencei”.

Megújult a Rádió Smile

“Több okból is ezt a korcsoportot választottuk. A legfontosabb, hogy a KSH-s adatokból egyértelműen látszik, hogy ebből a célcsoportból élnek a legtöbben a vételkörzetben. Ezek a dalok azok, amik hozzájuk a legközelebb állnak.” – mondta el az állomás tulajdonosa a RADIOSITE-nak.

Hozzátette, a Sirius Rádió éterbeli megszűnésével keletkezett piaci rés is hozzájárult a döntésükhöz. “A városban megszólaló, már-már országosnak tekinthető Rádió 1 célcsoportjából csak egy kisebb szelet van itt jelen, ők a középiskolások, akik viszont nem rendelkeznek önálló keresettel, ráadásul a rádiózási idő nagy részében az iskolában, különórákon, vagy edzésen vannak. A szüleik ezzel szemben rádióznak, és remélhetőleg a 89,9 MHz-en teszik ezt.” – fejtette ki Csőszi Viktor.

Arról is érdeklődtünk, hogy kihívást jelentett-e a rádió kisközösségi mivoltából fakadó 50 százalékos magyar zene arány a zenei szelekció formálásakor. Az ügyvezető erre azt válaszolta, hogy bár a követelmények előírnak bizonyos mennyiségű új magyar zenét is, alapvetően nem okoz gondot a kvóta. “Sok mostani magyar “topsláger” eredetije pont ezekből a korszakokból való, gondoljunk csak a Bergendy, Fekete Vonat, Tankcsapda feldolgozásokra.” – fűzte hozzá.

A megújult on air arculathoz Szabó Tamás és Szilágyi Ilona adták a hangjukat station voice-ként, de az övékén kívül is találkozhatnak új hangokkal az adó hallgatói. Augusztus végén a rádióhoz igazolt – a kiskunfélegyháziak számára talán már ismerős – Oláh Sándor és Török Mónika, akik hétfőtől péntekig 13 és 16 óra között, valamint szombat délelőttönként ülnek a mikrofon mögé. Egy új programmal is kiegészült a műsorrács, a ClassicTime nevű tematikus műsorban Zsupos Ágnes a 80-as és 90-es évek dalaiból válogat, minden hétköznap 16-tól 19 óráig.

Pozitív visszajelzések

A rádió megújításának eredménye már a hallgatottsági adatokban is láthatóvá vált. Az NMHH és a Kantar-Hoffmann-Mediameter friss kutatása szerint Kiskunfélegyházán a Rádió Smile a legnépszerűbb a 18-49-es és a 30-59-es célcsoportban, ezenfelül a rádióhallgatással töltött idő tekintetében is az első helyen áll.

Megújult a Rádió Smile

A felmérés adatai alapján átlagosan 214 percig hallgatják a teljes lakosság körében, a 30-59-es korosztályban pedig már 232 perc ez az idő.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz