Szlovákia: harminc frekvenciára lehet pályázni

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Köztük az Anténa Rock teljes hálózatára.

Harminc sugárzási jogosultságért lehet jelentkezni a szlovák Műsorszórási és Műsorterjesztési Tanácsnál az őszi pályázási időszakban – írja a radia.sk. A versenyre bocsátott frekvenciák többsége jelenleg is használatban van.

Pályázható az Anténa Rock teljes hálózata, beleértve a közép-magyarországi régióban is jól vehető 97,6 MHz-et, emellett kiírásra kerültek a pozsonyi Rádio SiTy frekvenciái is. A két rádióállomásnak azért kell újra megküzdenie a sugárzási engedélyeikért, mert a jelenleg érvényes licenceik 2020-ban lejárnak.

Terítékre került még öt, idáig nem használt frekvencia is, például a nagymihályi 93,9 MHz, amit korábban a közszolgálati, magyar nemzetiségi programokat műsorára tűző Pátria Rádiónak mért ki és ítélt oda a hatóság, azonban valamilyen okból kifolyólag nem kezdték meg rajta a műsorszolgáltatást.

A frekvenciákért érdeklődők október 12-ig adhatják le a jelentkezésüket és az ahhoz szükséges dokumentumokat, a pályázók nyilvános meghallgatására pedig november 20-án kerül majd sor.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz