Keresztes Ilona kapta a Duna Médiaszolgáltató Tőkéczi-díját

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A Kossuth Rádió szerkesztője elsőként vehette át az elismerést.

Keresztes Ilona, a Kossuth Rádió szerkesztője, a Vendég a háznál című műsor gazdája kapta elsőként a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított Tőkéczki László-díjat; az elismerés ünnepélyes átadóját Budapesten tartották hétfőn – közölte az MTI.

Az eseményen Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója azt mondta, a kitüntetéssel azokat a kollégákat szeretnék megünnepelni, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, főleg az ismeretterjesztésben. Felidézte, hogy három évig együtt dolgozhatott Tőkéczki Lászlóval a Magyar Média Mecenatúra program bírálóbizottságának tagjaként, amiért szerencsésnek nevezte magát. A program nemcsak Magyarországon, de külföldön is híres és népszerű a magyar producerek körében – emelte ki.

Mucsányi Marianna, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója hangsúlyozta, hogy a Vendég a háznál emblematikus produkcióvá vált: több mint huszonöt éve tanítja a felnőtteket arról, miként bánjanak jól egymással és a gyermekeikkel. “Keresztes Ilona először riporterként, majd szerkesztőként dolgozott a műsornál, most pedig főszerkesztőként. Sok témában vitákat ihletett; olyan érzékenyen, pontos iránymutatással vezeti a stábot, hogy mindenki hasznára válnak a disputák.” – fűzte hozzá.

Egy rádiós sem mondhat mást magáról, mint amit Tőkéczki László mondott: vállalnia kell az ismeretterjesztő szerepét, a tolmácsét, aki a tudomány legfrissebb eredményeit fordítja le a hallgatóknak – vélekedett Mucsányi Marianna. Megjegyezte, hogy Keresztes Ilona ezt teszi, ráadásul olyan területen, a gyermeknevelés témájában, ahol a tudományos eredmények keverednek a hagyománnyal, és a hitek, tévhitek megváltoztatásához gyakran évtizedek munkája szükséges.

A díjazott olyan nehéz kérdésekhez nyúl, mint a fizikai és a verbális erőszak – jelezte a programigazgató, aki arról is beszélt: külön öröm számára, hogy elsőként egy rádiós munkáját ismerték el.

A kitüntetés odaítéléséről háromtagú testület (kuratórium) döntött, amelynek tagjai Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója, Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója, valamint a Magyar Művészeti Akadémia által delegált Kucsera Tamás Gergely főtitkár voltak. Ők nyújtottak át az elismerést Keresztes Ilonának, aki egy egyedi tervezésű herendi vázát, valamint pénzjutalmat kapott.

A szervezők azt írták, hogy a Duna Médiaszolgáltató idén adta át először a Tőkéczki László-díjat, amellyel a közmédia dolgozóit – szerkesztő, műsorvezető, riporter, újságíró, rendező, operatőr stb. – ismerik el. Azon műsorkészítőket tüntetik ki, akiknek a munkája kimagasló értéket képvisel, akik “hozzájárulnak a Közszolgálati Kódex és a nemzeti közösség értékteremtéséhez”.

Az elismeréssel méltó emléket állítanak Duna Televízió alapító kurátorának, a közmédia sok műsora házigazdájának, Tőkéczki Lászlónak, aki idén január 8-án hunyt el.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz