Presser Gábor munkássága előtt tiszteleg a 103.9 Sláger FM

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A művész exkluzív interjút adott Abaházi Csabának.

Presser Gábor munkássága előtt tiszteleg a 103.9 Sláger FM, ahol a művész exkluzív interjút adott Abaházi Csabának. A Kossuth- valamint Erkel Ferenc-díjas zeneszerző nemcsak a közelgő 1507 címet viselő koncertről, hanem munkássága eddigi legemlékezetesebb pillanatairól is mesélt. „Abban az értelemben nem szeretek nosztalgiázni, hogy nem vagyok az a típus, aki meghallgatja a húsz, harminc vagy negyven évvel ezelőtti dalait. Egyszerűen nem vagyok az az alkat aki ül, meghallgatja a saját dalait és azon könnyezik, meghatódik az emlékeken” – mondta Presser Gábor, aki attól függetlenül, hogy nem egy nosztalgikus alkat örömmel játssza a nevével fémjelzett dalokat. A zeneszerző ugyanakkor arról is mesélt, hogy jobb szereti, ha a hírek inkább a munkájáról szólnak, mint róla.

„Kezdetben megtaláltak több szórakoztató műsorfelkéréssel, hogy szerepeljek itt vagy ott. Próbáltam rögtön az elején nem beszállni ebbe és megszokták, hogy én nem megyek. Jobban elvagyok azzal, ha a dalaimmal foglalkoznak. Ez sokkal jobb egy zeneszerzőnek” – mondta a művész a ma este 20:00-tól hallható interjúban, melynek létrejöttért Abaházi Csaba nagyon hálás.

„Egészen kisgyerek voltam, amikor a szüleimmel utaztam és a rádióban megszólalt a ‘Szól a rádió’ című dal. Semmit nem tudtam még a zenéről, az LGT-ről pedig különösen nem. Mégis, egy rendkívül meghatározó momentum volt az életemben, amikor ezt a dalt először hallottam. A végét már együtt énekeltük a családdal és a mai napig a kedvenceim között van ez a dal. Nagyon örülök, hogy Pici bácsi elfogadta a meghívásomat és hogy sok olyan dolgot elárult nekem, amit korábban egyáltalán nem vagy csak kevesen tudhattak róla” – mondta Abaházi Csaba.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz