Eladományozta feleslegessé vált FM adóinak egy részét Norvégia

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Egy malawi rádióhoz kerültek.

14 darab FM adót adományozott egy malawi rádiónak a Norkring nevű norvég műsorterjesztő vállalat. A Plan International Malawi program keretében lebonyolított ajándékozást az tette lehetővé, hogy a skandináv ország tavaly decemberben leállította az országos rádiók sugárzását a 100 MHz-es URH sávban.

Eladományozta feleslegessé vált FM adóinak egy részét Norvégia

(forrás: facebook.com/timveniradio)

 
Az összesen nagyjából 60 millió forintot érő eszközparkot a gyerekeket és fiatalokat célzó Radio Timveni kapta, azzal a céllal, hogy minél több emberhez eljuttathassák a gyermekek jogaival és a gyermekházasságok ügyével foglalkozó tájékoztató műsoraikat.

A Radio Timveni jelenleg öt frekvencián sugároz Malawi-szerte, főleg az ország déli régióiban. Terveik szerint az újonnan érkezett adóberendezéseket még október hónap folyamán üzembe helyezik, elsőként a fővárosban, Lilongwében. A technikai fejlesztésnek köszönhetően csaknem 80 százalékosra bővülhet a rádió lefedettsége.

A civil szervezetként is működő Timveni számos fiatalokat segítő projektet tart fenn Malawi Mangochi, Nkhota-Kota és Karonga régiójában.

A Telenor tulajdonában lévő Norking Norvégiában és Belgiumban üzemeltet országos FM, DAB és DVB-T műsorszóró hálózatokat.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz